Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Водне багатство Херсонщини під захистом водної поліції!
Опубліковано 29 листопада 2018 року о 12:36

Коли восени 2016 року в Херсоні створили відділення поліції в порту «Херсон», на посаду начальника шукали порядну людину, професійного керівника, який вміє співпрацювати з людьми та щиро вболіває за справу збереження водних багатств Херсонщини. Ним став Максим Жарков. Це був правильний вибір і капітан поліції виправдав довіру.

Службу в поліції Максим Володимирович почав з батальйону «Херсон», пройшов Іловайський котел, отримав тяжкі поранення, але повернувся до життя і продовжив службу. Після загибелі командира батальйону «Херсон» Руслана Сторчеуса, Максим Жарков очолив підрозділ. Неодноразово ніс службу по забезпеченню порядку та публічної безпеки у містах Курахове, Мар’їнка та Красногорівка.   

За два роки на посаді начальника відділення поліції в порту «Херсон» Максим Жарков зробив свій підрозділ одним із найкращих серед інших відділень водної поліції України. За підтримки керівництва МВС та НПУ працівники відділення поліції в порту «Херсон» отримали 2 новенькі катери, які за технічними характеристиками не мають рівних серед поліцейських плавзасобів в Україні.

Як керівник, Максим Жарков підібрав особовий склад з працівників, які мають правоохоронний досвід роботи на водоймах, мають навички керування водним транспортом. Серед них – фахівці, які пройшли зону бойових дій.

Працівники водної поліції припиняють факти незаконного видобутку водних живих ресурсів, вживають заходи із забезпечення порядку на території морського і річкового портів. Патрулюють території Азовського і Чорного морів, які межують з Кримом, що не завжди безпечно.

З початку року працівники водної поліції вилучили 757 браконьєрських сіток загальною довжиною понад 78 кілометрів, 194 раколовки,  208 ятерів бочкових загальною довжиною понад кілометр та 178 ятерів креветочних.

Правопорушники позбулися 27-ми плавзасобів та 9-ти автомобілів. У браконьєрів вилучено майже 4 тонни риби, майже 7 тисяч штук раків, понад тонну креветок. Під час рейдів на ринках водні поліцейські вилучили 309 кілограм риби.

У природне середовище поліцейські випустили понад 4 тонни риби, півтори тонни креветок та 5000 штук раків. А завдяки своєчасним заходам працівників відділення поліції в порту «Херсон» вдалося припинити завдання збитків у розмірі майже 8 мільйонів гривень.

Під час патрулювання річкових акваторій області поліцейські попереджають крадіжки з дачних ділянок, виявляють правопорушників, які керують плавзасобами у стані алкогольного сп’яніння. Неодноразово співробітники водної поліції стикатися і з надзвичайними ситуаціями в період несення служби.

- Кожен мій підлеглий знає, як поводити себе в надзвичайній ситуації, щоб не допустити трагедії. Підтвердженням цьому є врятовані життя відпочивальників, які ледь не потонули, а також пасажирів маломірних суден, які через аварії опинялися в воді і ми їх рятували, - розповів Максим Жарков. 

Також працівники водної поліції забезпечують публічний порядок в період проведення масових культурних подій.

Відділ комунікації поліції Херсонської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux