Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Зниклого у Каховці 16-річного хлопця поліцейські розшукали в Одеській області
Опубліковано 28 квітня 2021 року о 13:47

Неповнолітнього вдалося знайти завдяки пильності та небайдужості продавця магазину, яка звернула увагу на дитину без супроводу дорослих

16-річний хлопець зник у місті Каховка. Його мати звернулася в поліцію лише через тиждень після того, як син пішов з дому і не повернувся. Жінка пояснила, що син і раніше на кілька днів уходив з дому і жебракував містом, але завжди повертався. Цього ж разу вона помітила, що зникли деякі його речі та рюкзак.

Як повідомив начальник відділу ювенальної превенції поліції Херсонщини Віталій Сайфутдінов, на пошуки неповнолітнього орієнтували особовий склад каховської поліції та залучили працівників ювенальної превенції з обласного главку поліції і управління карного розшуку. Відповідну інформацію про пошук дитини розмістили у засобах масової інформації та соціальних мережах. Правоохоронці відпрацювали все місто та навколишні населені пункти. Опитували перевізників, продавців магазинів та на ринку.

Через дві доби пошуків на лінію «102» зателефонувала жителька одного з сіл Одеської області, вона працює продавцем у магазині. Заявниця повідомила, що у соціальній мережі побачила інформацію про розшук неповнолітнього з Каховки і схожого за описом хлопця бачила у рідному селі. Він заходив у магазин і розповів, що приїхав з Каховки. Ювенальні поліцейські негайно зв’язалися зі своїми одеськими колегами і на місце направили дільничного офіцера поліції. Він знайшов хлопчика, поспілкувався з ним і переконався, що неповнолітній і є зниклим у Каховці. З підлітком все добре. Він пояснив, що зібрав речі і поїхав на заробітки. Нині каховські поліцейські виїхали до Одеської області, щоб привезти хлопця додому.

Поліцейські поспілкувалися з хлопцем та пояснили йому всю небезпеку такого вчинку. Також відповідну профілактичну бесіду правоохоронці проведуть і з його матір’ю. Вирішується питання щодо притягнення жінки до адміністративної відповідальності за неналежне виконання обов’язків по вихованню дитини та поставлення  цієї родини на облік.

Поліцейські звертаються до батьків з проханням приділяти більше уваги своїм дітям, контролювати їх дозвілля, налагоджувати з ними дружні та довірливі стосунки, щоб не допускати подібних ситуацій.

Відділ комунікації поліції Херсонської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux