Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Обстріли населених пунктів, поранені та загиблі цивільні люди – поліція Херсонщини документує воєнні злочини армії рф
Опубліковано 19 грудня 2022 року о 13:21

За минулі вихідні на деокупованій території Херсонської області поліція зареєструвала 37 повідомлень про скоєння представниками країни-агресора військових злочинів та злочинів проти держави. За всіма фактами розпочаті кримінальні провадження.

російські війська продовжують щоденно обстрілювати звільнену територію Херсонської області по лінії фронту. Найбільше обстрілам з мінометів, артилерії та реактивних систем залпового вогню піддається обласний центр. Руйнації зазнають житлові приміщення, медзаклади, торгівельні павільйони, господарські споруди. Цивільні люди отримують поранення та смертельні травми.

Так, в одному з районів Херсона ворожому обстрілу з мінометів піддався пункт видачі гуманітарної допомоги. Від отриманих осколкових травм померла 55-ріна жінка, а двоє поранених чоловіків були доставлені в лікарню. Також було пошкоджене й приміщення розташованого неподалік медичного закладу. В іншому районі міста від обстрілу військ рф загинув 35-річний чоловік. В центральній частині Херсона ворог з реактивних систем залпового вогню влучив у кілька житлових будинків, офісне приміщення, торговельний кіоск. В результаті поранення отримали троє херсонців віком від 41 до 57 років. А внаслідок артилерійського обстрілу Бериславського району поранень зазнали двоє жителів с. Зміївка, 46-річна ж мешканка іншого села від отриманих травм померла під час її транспортування в лікарню.

Поліцейські Херсонщини продовжують документувати злочини, скоєні загарбниками під час окупації. Здебільшого це факти мародерства. Так, у жительки смт Велика Олександрівка військовослужбовці рф влітку з будинку викрали комп’ютерну техніку та велосипед. А у мешканки смт Високопілля окупанти відібрали автомобіль «ВАЗ-21063».

За фактами воєнних злочинів військових армії рф відкриті кримінальні провадження за ст.438 (Порушення законів та звичаїв війни) Кримінального кодексу України. Поліція Херсонщини проводить необхідні слідчі дії.

Відділ комунікації поліції Херсонської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux