Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Окупанти вдарили по Херсонщині: є загиблі та поранені серед мирних жителів, пошкоджено гуманітарний штаб, об’єкти інфраструктури
Опубліковано 16 серпня 2024 року о 10:11

російський ворог продовжує системно і цілеспрямовано бити по деокупованих населених пунктах Херсонського, Бериславського та Каховського районів, знищувати інфраструктурні обʼєкти, підприємства, медичні й навчальні заклади півдня Херсонщини та тероризувати мирне населення.

Минулої доби атак із різних видів озброєння – мінометів, артилерії, РСЗВ, БпЛА та авіації – зазнали 22 населені пункти: Херсон, Антонівка, Токарівка, Олександрівка, Софіївка, Станіслав, Садове, Зорівка, Благодатне, Миролюбівка, Берислав, Ольгівка, Дудчани, Зміївка, Гаврилівка, Новокаїри, Золота Балка, Червоний Маяк, Качкарівка, Михайлівка, Бургунка та Козацьке. російська армія вбила двох та поранила трьох мирних жителів, двоє чоловіків померли у лікарні внаслідок попередніх атак.

Ворожі обстріли спричинили пошкодження 10 приватних будинків, гуманітарного штабу, об’єктів критичної та транспортної інфраструктури, підприємства, восьми автомобілів, газопроводу, гаража та літньої кухні.

росіяни скинули вибухівку з дрона на Козацьке, смертельні поранення отримав 60-річний чоловік.

З артилерії окупанти обстріляли Токарівку, на подвір’ї власного будинку загинула 53-річна жінка.

У Гаврилівці російські військові скинули вибухівку з безпілотника на цивільний автомобіль, у якому постраждали двоє чоловіків віком 61 та 60 років. У них діагностували мінно-вибухові та черепно-мозкові травми, вогнепальні рани голови й кінцівок. Транспортний засіб зазнав механічних пошкоджень.

На світанку росіяни завдали авіаційного удару по Бургунці, на житлові квартали села скинули п’ять керованих бомб, пошкоджено будинок. На щастя, обійшлося без постраждалих.

Запалювальними снарядами війська рф обстріляли центр Берислава, там пошкоджено приміщення гуманітарного штабу.

росіяни накрили з артилерії Золоту Балку – пошкоджень зазнав приватний будинок.

Від вогню ворожої артилерії постраждала і Качкарівка, у селі пошкоджено чотири житлові будинки та літню кухню.

У Садовому в результаті скидання боєприпасів із БпЛА та внаслідок удару FPV-дроном пошкоджено приватний будинок і автомобіль. Ввечері по селу відкрили вогонь із РСЗВ, обійшлося без постраждалих.

Через атаку дронами пошкоджено два автомобілі у Станіславі й Олександрівці.

російські військові вдарили дронами типу «FPV» по Дудчанах та Новокаїрах, пошкоджено автомобіль та приватний будинок.

Останніми днями зросла активність ворожих безпілотників у прибережних зонах Херсона та населених пунктах Херсонського району, де постійно фіксуються удари. російські дрони виконують розвідувальні функції та цілеспрямовано б’ють по житловому сектору, автотранспорту та об’єктах життєзабезпечення населення. Там ситуація залишається вкрай небезпечною. Також росіяни продовжують застосовувати тактику подвійних ударів по місцях, де проводиться фіксація і ліквідація наслідків обстрілів або відновлювальні роботи. Такі атаки зосереджені як навколо важливих об’єктів, так і з метою спричинити якомога більше жертв серед мирного населення та руйнувань.

Опівночі під артилерійським обстрілом загарбницької армії перебував Дніпровський район Херсона, пошкоджень зазнали приватний будинок, гараж та газопровід.

Вдень у передмісті Херсона – Антонівці – внаслідок скидання росіянами вибухівки з БпЛА отримала поранення 50-річна жінка, у неї мінно-вибухова та черепно-мозкова травми, контузія та уламкове поранення голови. По селищу також вдарили FPV-дроном і продовжили скидати вибухівки із БПЛА, пошкоджень зазнали три автомобілі.

У лікарні помер 61-річний волонтер, який був поранений 14 серпня в Антонівці під час дронової атаки армії рф. Тоді росіяни поцілили по місцю, де волонтери благодійного фонду розливали питну воду жителям цього найбільш обстрілюваного селища.

Також у лікарні помер 56-річний житель Білозерки, який отримав тяжкі поранення внаслідок ворожого обстрілу 9 серпня.

На місцях влучань працювали слідчі, вибухотехніки та криміналісти. Поліцейські проводили огляд місць подій, збирали речові докази та фіксували наслідки ударів військ рф.

За минулу добу поліція відреагувала на 317 заяв і повідомлень громадян про кримінальні правопорушення та інші події. Відкрито 16 проваджень за ст. 438 «Порушення законів та звичаїв війни» Кримінального кодексу України.

Відділ комунікації поліції Херсонської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux