Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Окупаційний «голова каховського округу» отримав чергову підозру від слідчих поліції Херсонщини
Опубліковано 20 травня 2024 року о 11:19

Фігурантом є 40-річний житель тимчасово окупованої Каховки. Минулого року він взяв участь у незаконних виборах до місцевої окупаційної адміністрації. Після цього був обраний так званим «головою» незаконного органу влади. Наразі за погодженням із обласною прокуратурою фігуранту заочно повідомлено про підозру в колабораційній діяльності. Зазначимо, що восени 2022 року на розгляд суду вже був скерований обвинувальний акт щодо фігуранта у його причетності до державної зради та колабораціонізму.


Як розповів заступник начальника слідчого управління поліції Херсонщини Чермен Тускаєв, причетність фігуранта до злочину проти основ національної безпеки України проведеними оперативно-розшуковими заходами встановили працівники відділу протидії кіберзлочинам в Херсонській області. Зокрема, оперативники з’ясували, що у період з червня по вересень минулого року 40-річний зловмисник, перебуваючи в окупованій Каховці, добровільно вирішив взяти участь у незаконних виборах. Він як «кандидат у депутати» від політичної партії держави-агресора «єдіная росія» взяв участь у псевдовиборах до так званої «ради депутатів каховського муніципального округу херсонської області І-го скликання».

Також поліцейські, у тому числі із використанням можливостей аналітиків обласного главку, встановили, що за результатами псевдоголосування та рішення так званої «каховської територіальної виборчої комісії» фігурант був обраний депутатом. А 19 вересня 2023 року в Каховці вже відбулось перше засідання псевдоради, на якій зловмисник був обраний так званим «головою каховського муніципального округу херсонської області» строком на 5 років.

Працівники слідчого управління обласного главку поліції кваліфікували дії псевдоголови за ознаками ч. 5 ст. 111-1 «Колабораційна діяльність» Кримінального кодексу України. Наразі йому за погодженням із обласною прокуратурою заочно повідомлено про підозру. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років із позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від 10 до 15 років та з конфіскацією майна або без такої. Зазначимо, що на початку жовтня 2022 року на розгляд суду правоохоронцями Херсонщини вже був скерований обвинувальний акт щодо фігуранта у його причетності до державної зради та колабораціонізму.

Відділ комунікації поліції Херсонської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux