Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Патрулювали, під обстрілами евакуювали поранених та розвозили хліб: як несе службу у рідному селищі дільничний поліцейський Херсонщини Володимир Шляпін
Опубліковано 18 червня 2023 року о 11:00

Старший дільничний офіцер Бериславського районного відділу поліції Володимир Шляпін із невеличкого смт Нововоронцовка, що на півночі Херсонщини, з перших днів повномасштабного вторгнення росії волонтерив, займався евакуацією жителів, став до лав місцевого загону оборони та захищав рідне селище. 

Нововоронцовка – чи не єдиний населений пункт Херсонської області, що жодного дня не був в окупації. ЗСУ відбили на цьому напрямку атаки ворогів та відтіснили їх на кілька кілометрів. За словами Володимира Шляпіна, позиції військ рф розташовувались за 4-5 км від селища, тому вони регулярно обстрілювали населений пункт. Щоб захищати селище та допомагати людям, місцеві жителі з-поміж мисливців, волонтерів, поліцейських, які вже були на пенсії, а також діючих співробітників об’єдналися у загін оборони.

– Я виріс, навчався і працював дільничним у Нововоронцовці, тут мій дім, моя родина, друзі, спогади і все моє життя. Жодної хвилини не виникало думки поїхати з селища, я б не зміг покинути людей, які мені довіряли, які вірили і сподівалися на допомогу. Разом із волонтерами та мисливцями ми патрулювали, під обстрілами возили людям хліб та продукти, евакуйовували поранених та тих, хто хотів виїхати у більш безпечні місця. Допомагали людям всім, чим могли, – ділиться спогадами Володимир Шляпін. 

Дільничний згадує, як разом із волонтерами евакуйовував дітей та їхніх батьків, які на світанку прихованими стежками виходили з окупованих територій, люди рятувалися, як могли. Поліцейський їх зустрічав та вивозив, часто під обстрілами.

Селище сильно постраждало від ворожих обстрілів. Російські війська умисно цілили по мирному населенню, накривали вогнем із РСЗВ та артилерії. Будинок дільничного теж пошкодило, розбило дах, вибило вікна та посікло стіни. На дитячому майданчику не залишилося жодного не посіченого снарядами тренажера чи гойдалки, осколки пробивали металеві конструкції наскрізь. Селище обстежували сапери, вилучали фрагменти боєприпасів, на дитячому майданчику знайшли чимало уламків від касетних снарядів. 

Нині Володимир Шляпін за допомогою металошукача поступово обстежує ділянки, які можуть бути забруднені ворожим озброєнням. І вже є результат: неподалік від населеного пункту він виявив два схрони з ворожими боєприпасами. Селище і досі обстрілює російська армія, позиції якої навпроти Нововоронцовки на лівому березі Каховського водосховища. На під’їзді до населеного пункту є вкрай небезпечні відкриті ділянки шляху, які ворог обстрілює, варто там помітити автомобілі чи людей. Робота дільничного небезпечна, але він старається, допомагає людям з евакуацією та доставленням гуманітарної допомоги, реагує на всі звернення, проводить роз’яснювальну роботу щодо вибухонебезпечних предметів та як поводити себе під час обстрілів. 

– Підтримка від місцевого населення та товаришів по службі дає мені наснагу та сили, бажання робити все задля допомоги нашим жителям, захисту їх від обстрілів та інших загроз. Докладу усіх зусиль, щоб знову побачити рідну Нововоронцовку квітучою, з гарними будинками, усміхненими людьми, безпечними дитячими майданчиками та всім, чим ми жили до війни. Тільки разом ми подолаємо найтяжчі випробування, переможемо ворога та виженемо його з нашої землі.



Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux