Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
«Перемога для мене – це звільнення всіх окупованих територій»: розповідає провідний консультант поліції Херсонщини, полковник ЗСУ Ростислав Козій
Опубліковано 01 жовтня 2024 року о 15:49

Віднедавна до лав поліції Херсонщини на посаду провідного консультанта приєднався кадровий військовий, бойовий офіцер, 34-річний полковник ЗСУ Ростислав Козій. Зважаючи на його 10-річний досвід участі у бойових діях, йому довірили займатися підготовкою бійців новоствореного батальйону «Стрілецький», який він готує до виконання бойових завдань для захисту України.  

Полковник ЗСУ відзначає велику мотивацію хлопців та їх бажання навчатися, хоча про остаточний рівень підготовки батальйону можна буде казати лише після перших боїв. Свою військову службу Ростислав Козій розпочав у 2007 році, коли вступив до Львівської академії сухопутних військ. Після завершення навчання у 2011 році й упродовж наступних 11 років проходив службу в Миколаєві у складі 79-ї окремої аеромобільної бригади, яка в подальшому стала десантно-штурмовою. За цей час виконував бойові завдання на різних ділянках фронту в зоні АТО/ООС. Початок повномасштабного російського вторгнення теж зустрів на лінії зіткнення. З 2023 і до середини 2024 року Ростислав служив у 82-ій окремій десантно-штурмовій бригаді десантно-штурмових військ Збройних Сил України. За час проходження військової служби він отримав три поранення.  

«На війні ми знали, що робити, були добре підготовлені. У складі десантно-штурмових військ за день могли швидко переміститися з однієї ділянки фронту на іншу, швидко адаптувалися».

За зразкове виконання покладених завдань під час захисту територіальної цілісності та незалежності України Ростислава Козія відзначили орденами Богдана Хмельницького II та III ступеня, а також найвищою державною нагородою – званням Героя України. Про державну нагороду він висловлюється коротко – це була робота всього підрозділу.   

«Я командував десантно-штурмовим батальйоном в 79-ій бригаді. Це був дійсно дружній та злагоджений колектив, з яким ми ефективно виконували найскладніші завдання. Коли командування вирішило подати мене на таку високу нагороду – це був шок. Та її я отримав завдяки моїм побратимам, це спільна нагорода. Коли мене вітали мої побратими, я казав: «Це завдяки вам»».

Великою підтримкою для Ростислава є його дружина. Він згадує, що після пропозиції одружитися у 2014 році отримав поранення і одразу сказав дівчині, що служитиме й далі, до останнього захищатиме Батьківщину. Тож був готовий до будь-якої відповіді. Та незважаючи на усі обставини, дружина поруч зі своїм героєм і стійко долає усі випробування. 

Після років на фронті Ростислав переконався, що український народ має сильний моральний дух і буде відстоювати свою землю до кінця. 

«Я готовий воювати до останньої краплі крові, аби мої рідні та всі громадяни були в безпеці. Перемога для мене настане тоді, коли ми звільнимо всі окуповані території та вийдемо на кордони України 1991 року. А зараз кожен має працювати на перемогу, хтось зі зброєю в руках, а хтось – підтримуючи наші Збройні сили».

Ростислав Козій мріє зібрати всіх своїх побратимів, з якими проходив службу, і згадати довгий та виснажливий шлях, який вони пройшли від початку й до кінця.


Відділ комунікації поліції Херсонської області




Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux