Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
П’ятеро постраждалих мирних жителів, пошкоджені будинки, торгівельний центр та автомобілі: поліція задокументувала наслідки російських атак на Херсонщину
Опубліковано 30 серпня 2024 року о 10:13

Бериславський та Херсонський райони вкотре перебували під атакою російського агресора. Окупанти здійснили обстріли житлових кварталів із артилерії, мінометів, танка, реактивних систем залпового вогню, били з авіації та БпЛА.

Удари були нанесені по Херсону, Антонівці, Садовому, Придніпровському, Токарівці, Новодмитрівці, Понятівці, Широкій Балці, Інженерному, Білозерці, Комишанах, Приозерному, Бургунці, Михайлівці, Томариному, Качкарівці, Нововоронцовці та Шостаковому.

В результаті обстрілів пошкоджено 21 об’єкт: багатоповерховий та сім приватних будинків, торгівельний центр, поштове відділення, магазин, п’ять автомобілів, автобус, комбайн, газопроводи та гараж.

У Михайлівці окупанти вдарили двома FPV-дронами по поштовому відділенню та магазину, що призвело до пожежі і пошкодження приміщень.

російські військові здійснили атаку двома безпілотниками типу «FPV» і по Новодмитрівці, в результаті вибухів пошкоджено комбайн та автомобіль.

У Нововоронцовці через удар FPV-дроном пошкоджено автомобіль.

У Понятівці через скидання вибухівки з ворожого БпЛА постраждав 59-річний місцевий житель. Чоловік отримав уламкові поранення.

Із реактивних систем залпового вогню війська рф обстріляли Широку Балку, внаслідок чого пошкоджено автобус та постраждав 48-річний водій. Чоловік отримав мінно-вибухову травму, поранення руки та ноги.

Окупанти били з РСЗВ і по Придніпровському, обійшлося без постраждалих.

В результаті артилерійських обстрілів пошкоджено шість приватних будинків, газопроводи, гараж та автомобіль у Приозерному, Білозерці й Комишанах.

війська рф здійснили авіаційні удари 11 керованими бомбами по населених пунктах Дар’ївської, Тягинської, Милівської громад та Бериславської міської громади.

До лікарні звернулися двоє чоловіків віком 22 і 23 роки, у яких діагностували вибухові травми й контузії. Поранення вони отримали 28 серпня під час ворожої дронової атаки на АЗС у Білозерці.

У Дніпровському районі Херсона російські військові з дрона скинули вибухівку на цивільний автомобіль. Внаслідок удару постраждала 34-річна жінка, вона отримала контузію, вибухову і черепно-мозкову травми. Транспортний засіб зазнав механічних пошкоджень.

Промзону в цьому районі та житлові квартали ворог обстрілював із РСЗВ та артилерії, пошкоджень зазнав багатоповерховий будинок.

На світанку війська рф відкрили артилерійський вогонь по території ринку в центрі міста, снарядами пошкоджено будівлю торгівельного центру.

Зранку по передмістю Херсона – Антонівці, противник одночасно бив із реактивних систем залпового вогню та артилерії, місцеві жителі не постраждали.

Вдень атаки продовжилися – війська рф одночасно скидали вибухівки з БпЛА та вдарили FPV-дроном. Селище потерпало і від мінометного обстрілу, снаряд пошкодив приватний будинок.

На місцях російських атак працювали усі профільні служби.

За минулу добу поліція відреагувала на 281 заяву і повідомлення громадян про кримінальні правопорушення та інші події. Відкрито 16 проваджень за ст. 438 «Порушення законів та звичаїв війни» Кримінального кодексу України.

Відділ комунікації поліції Херсонської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux