Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Пограбували мешканця Білозерки: слідчі поліції Херсонщини повідомили про підозру двом військовослужбовцям рф
Опубліковано 03 вересня 2024 року о 15:51

Причетними до пограбування мешканця Білозерки є 57-річний уродженець Свердловської області та 44-річний житель Республіки Адигея рф. Поліцейські Херсонщини встановили, що фігуранти під час окупації населеного пункту незаконно проникли на територію домоволодіння мирного місцевого мешканця та в подальшому відкрито заволоділи усім його цінним майном. Наразі обом військовим рф заочно повідомлено про підозру у вчиненні воєнного злочину. Їм загрожує 12 років ув’язнення.


Як розповів керівник місцевого підрозділу поліції Сергій Балута, оперативне супроводження досудового розслідування здійснюється працівниками карного розшуку. Вжитими заходами оперативники встановили особи двох військовослужбовців російської федерації, які під час окупації Білозерки порушили закони та звичаї війни. Зокрема, вони пограбували домоволодіння мирного місцевого мешканця. Зловмисниками виявилися двоє військовослужбовців підрозділу рф, який дислокувався в населеному пункті.


На теперішній час правоохоронці з’ясували, що у квітні 2022 року фігуранти разом із іншими військовими країни-агресора незаконно проникли на територію домоволодіння жителя Білозерки, де довгий період проживали та використовували усі матеріальні цінності, які там були.


У червні того ж року зловмисники, попередньо змовившись між собою, з особистих корисливих мотивів та без військової необхідності відкрито заволоділи майном потерпілого, яке перебувало на території та в будівлях. Військовослужбовці рф запакували та вивезли у невідомому напрямку всю побутову техніку: три телевізори, дві газові плити, два холодильники, морозильну камеру, два електричні обігрівачі та генератор, а також весь сількогосподарський інвентар та будівельні інструменти. Зазначеними діями фігуранти спричинили майнову шкоду мешканцю Білозерки на понад 228 тисяч гривень.


Слідчі кваліфікували злочинні дії обох фігурантів за ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 438 Кримінального кодексу України. Тобто – порушення законів та звичаїв війни, які полягали у здійсненні пограбування цивільної особи, вчинених за попередньою змовою групою осіб. Наразі за погодженням із обласною прокуратурою військовим рф заочно повідомлено про підозру. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від восьми до дванадцяти років. Досудове розслідування триває.


Відділ комінікації поліції Хесонської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux