Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Поліцейські оперативно розкрили вбивство в мікрорайоні «Таврійський»: зловмисник відправлений під варту
Опубліковано 24 червня 2023 року о 17:27

Повідомлення про злочин надійшло до поліції вчора ввечері. На сходах у під’їзді багатоповерхівки було знайдено мертвим місцевого мешканця. Лікарі виявили у потерпілого колоту рану в області серця. Поліцейські впродовж нетривалого часу встановили обставини злочину та затримали підозрюваного у вбивстві. Сьогодні суд на час досудового розслідування помістив зловмисника на під варту. 

Вчора, 23 червня, о близько 18:30 до чергової частини Херсонського районного управління поліції зателефонували зі служби «103». Медпрацівник повідомив, що карета "швидкої допомоги" виїхала за адресою одного з багатоквартирних будинків у мікрорайоні «Таврійський», де в під’їзді був виявлений мертвим місцевий мешканець.

Як розповів начальник поліцейського підрозділу Олександр Рогожин, під час огляду тіла лікарі встановили, що смерть 51-річного чоловіка настала в результаті отримання колотого поранення в область серця. Слідчо-оперативна група детально оглянула прилеглу територію, водночас працівники карного розшуку встановлювали можливих свідків. Під час огляду прибудинкової території поліцейські виявили біля однієї з лавок порожню пляшку та кілька пластикових стаканчиків із залишками спиртного, а за кілька метрів у траві правоохоронці помітили ніж та чохол до нього. Тож додатково на місце були викликані поліцейські-кінологи.


Службовий собака «узяв слід», направився у під’їзд, де виявили потерпілого, та привів поліцейських до однієї з квартир, де проживає 44-річний громадянин. Також у цей час слідчі та оперативники вже встановили свідків і з’ясували, що цей чоловік, загиблий і ще один житель будинку разом розпивали на лавці спиртне. На грунті неприязнених відносин між потерпілим та його 44-річним знайомим виникла словесна перепалка. Після цього загиблий зайшов у під’їзд, за ним пішов і його опонент. Через хвилину останній вийшов та викинув у траву ніж із чохлом.

Поліцейські за погодженням із Херсонською окружною прокуратурою затримали чоловіка в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Сьогодні слідчі повідомили йому про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 115 «Умисне вбивство» Кримінального кодексу України. Також слідчий суддя підтримав клопотання слідства та обрав підозрюваному запобіжний захід – тримання під вартою. Санкція статті передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від 7 до 15 років. .

Відділ комунікації поліції Херсонської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux