Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Поліцейська Ганна Барсук: «Спорт допоміг мені втілити дитячу мрію – носити погони, захищати людей і державу»
Опубліковано 27 листопада 2018 року о 10:35

Старший лейтенант поліції Барсук Ганна Володимирівна – єдина жінка в поліції Херсонщини, яка має звання майстра спорту міжнародного класу зі стрільби з автоматичної зброї. Ганна Барсук займається аналітичною роботою у роті поліції особливого призначення Головного управління Національної поліції в Херсонській області.

Ганна з дитинства займалася різними видами спорту: тенісом, баскетболом, волейболом, спортивною гімнастико та стрільбою. Але з 4-го класу вирішила на професійному рівні відточувати стрільбу. Займалася у гуртку, потім у секції стрільби. Тренувалася тричі на тиждень по 5-6 годин. Спочатку вчилася стріляти з малокаліберної гвинтівки, згодом з пневматичної гвинтівки по рухомим цілям. Після закінчення вищого училища фізичної культури стала тренером по спорту зі спеціалізації стрільба.

Успіхи Ганни помітили тренери з ФСТ «Динамо» та запросили перспективну дівчину виступати за клуб та представляти Херсонщину на всеукраїнських і міжнародних змаганнях. Але Ганна пішла за своєю мрією – носити погони та захищати людей і державу. У 1996 році вона пішла працювати у внутрішні війська, через три роки вступила на заочну форму навчання у Херсонський юридичний інститут ХНУВС, після якого закінчила Харківський Національний університет за спеціальністю правознавство. В органах внутрішніх справ почала працювати з 2010 року в  роті поліції особливого призначення Головного управління Національної поліції в Херсонській області, де працює і нині, займаючись аналітичною роботою. Також вона допомагає навчати молодих працівників стрільбі з автоматичної зброї.

Починаючи з 1996 року Ганна Барсук брала участь у численних всеукраїнських змаганнях МВС зі стрільби з автоматичної зброї, де нарівні з чоловіками показувала відмінні результати. Також вона була золотою, срібною і бронзовою призеркою міжнародних змагань, спартакіад та чемпіонатів. Ганна брала участь у чотирьох чемпіонатах Європи зі стрільби: 1996 у Венгрії, 1997 у Польщі, 1998 в Естонії та 1999 в Голандії. Три роки поспіль Ганна у командному заліку посідала перші місця. Також були гран-прі Словаччини, де Ганна виборола 2 золоті нагороди, кубок Балтики, гран-прі Європи та багато-багато змагань. Зараз Ганна Барсук вже не займається стрільбою стільки часу, як це було раніше. Весь вільний час вона приділяє родині, вихованню сина, його навчанню і фізичному розвитку. Але все одно продовжує брати участь у змаганнях зі швидкісної стрільби з вогнепальної зброї серед силових структур, де посідає призові місця.   

Відділ комунікації поліції Херсонської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux