Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Поліцейські Херсонщини роз’яснюють головам територіальних громад переваги проекту «Поліцейський офіцер громади»
Опубліковано 11 лютого 2021 року о 14:41

Сьогодні в Херсонській обласній державній адміністрації під час відеоселекторної наради з головами територіальних громад працівники обласного главку поліції розповіли про проект «Поліцейський офіцер громади», який до кінця цього року буде реалізований на території області.

Даний проект ініційований Національною поліцією України за підтримки Посольства США та ІСІТАР і вже успішно запроваджений у 16 областях. Він передбачає тісну взаємодію поліції з населенням та відкриття на територіях територіальних громад поліцейських станцій або центрів безпеки, де буде працювати поліцейський офіцер громади. Поліція забезпечуватиме офіцера громади зарплатнею та соціальними гарантіями, а громада в свою чергу має забезпечити йому умови роботи.

Найголовнішим аспектом цього проекту є те, що поліцейський громади має проживати на її території та буде орієнтуватись на потреби місцевого населення. Офіцер щоденно підтримуватиме постійний контакт з місцевими мешканцями та забезпечуватиме правопорядок, зможе своєчасно реагувати на проблеми громади та запобігати вчиненню правопорушень. Також, поліцейський зможе надавати будь-які консультаційні послуги громадянам та виконуватиме функції дільничного, інспектора дозвільної системи, ювенального поліцейського та контролюватиме безпеку дорожнього руху.

У рамках проекту територіальні громади укладуть Меморандум про співпрацю з поліцією. В свою чергу поліцейські, які нестимуть службу на їх територіях, пройдуть відповідне навчання у рамках міжнародної програми.

- В цьому році пріоритетним напрямком для поліції Херсонщини є реалізація проекту «Поліцейський офіцер громади» на території нашої області, - зазначив заступник начальника управління превентивної діяльності обласного главку поліції Ярослав Шанько. Наразі ми наочно проводимо зустрічі з головами ТГ і розповідаємо про переваги вказаного проекту та можливості отримувати якісні поліцейські послуги, навіть у віддаленій місцевості.  

Відділ комунікації поліції Херсонської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux