Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Поліцейські провели майстер-клас «Відчуй себе поліцейським» для учасників гри «Джура – 2019»
Опубліковано 12 червня 2019 року о 11:24

Працівники ювенальної превенції обласного главку поліції провели навчально-тренувальний вишкіл «Відчуй себе поліцейським» під час Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Джура – 2019». Гра проводиться вже кілька років поспіль з метою національно-патріотичного та духовного виховання молоді на ідеях козацьких традицій.

Цього року захід відбувся на території дитячого санаторію «Чайка» у смт Лазурне Скадовського району. Програма заходу була досить насиченою. Діти ознайомилися з професією поліцейського, отримали майстер-клас з прийомів рукопашного бою та самозахисту, посиділи у службовому авто та стали свідками чіткої роботи працівників спецпідрозділу поліції з умовного звільнення заручників.

Підлітки змогли відчути себе справжніми поліцейськими, примірявши бронежилети та захисні каски. Для тих, хто планує у майбутньому пов’язати своє життя з правоохоронними органами, поліцейські підготували яскраві наочні матеріали про умови вступу до вишів системи МВС.

Найбільше емоцій у дітей викликали показові виступи спецпідрозділу «КОРД». Бійці продемонстрували прийоми затримання озброєного злочинця та звільнення заручників. Бійці продемонстрували учасникам гри прийоми самозахисту та розповіли про заходи безпеки при раптовому нападі зловмисника.

Також діти мали змогу посидіти у службових автомобілях. Підлітки вмикали сигнальні маячки, випробовували поліцейську сирену та користувалися рацією.

Ювенальні поліцейські розповіли дітям про їх права та обов’язки, провели профілактичну бесіду по недопущенню вживання алкоголю, наркотиків та тютюну. Шклярам нагадали правила безпечної поведінки під час літніх канікул і побажали змістовного відпочинку.

- Такі заходи – це чудова можливість у цікавій формі розповісти дітям про роботу поліцейських, застерегти підлітків від шкідливих звичок та необдуманих вчинків. За час проведення гри «Джура» підлітки не лише зміцнили здоров’я на свіжому повітрі, але і навчилися товариській підтримці, стали більш рішучими і сміливими, витривалими і дисциплінованими. Я упевнений, що діти отримали лише позитивні емоції та знайшли безліч нових друзів, - зазначив начальник відділу ювенальної превенції обласного главку поліції Ярослав Шанько.  

Відділ комунікації поліції Херсонської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux