Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Поліція документує воєнні злочини російської армії на Херсонщині
Опубліковано 28 вересня 2022 року о 11:38

За минулу добу поліція відкрила 15 кримінальних проваджень за фактами воєнних злочинів військовослужбовців рф на території Херсонської області. 

російська армія вкотре обстріляла села Бериславського та Херсонського районів. Під вогнем опинилися Архангельське, Миролюбівка та Твердомедове. Пошкоджено приватні будинки, торгові кіоски, аптеки, магазини та дорожнє полотно. Найбільше руйнувань внаслідок «прильотів» ворожих снарядів зафіксовано у Білій Криниці, там працівники Бериславського районного відділу поліції обстежують селище, документують наслідки обстрілу і з’ясовують, яка допомога потрібна місцевим жителям.

З тимчасово окупованих територій продовжують надходити повідомлення, що колаборанти та окупанти примушують місцеве населення брати участь у псевдореферендумі. Так, у Херсонському та Скадовському районах за місцем проживання людей літнього віку приходили озброєні військовослужбовці рф та погрозами примушували пенсіонерів голосувати.

На території Станіславської територіальної громади викрито колаборантку. Жінка співпрацює з окупантами, добровільно зайняла посаду «секретаря сільської ради», увійшла до складу т.зв. «виборчої комісії» на псевдореферендумі та агітувала місцевих жителів про вступ громади до складу рф. Також у супроводі військових рф зрадниця на вулиці погрозами примушувала односельців ставити відмітки у бюлетенях за вступ до рф.

В Херсоні викрито колаборантку, яка співпрацює з окупаційною владою та добровільно зайняла посаду у відділі кадрів Херсонського НДЕКЦ, який нині перебуває під контролем російських військових.

Під час відпрацювання на деокупованій території поблизу Високопілля у канаві виявлено тіла двох цивільних чоловіків зі слідами насильницької смерті, попередньо, від вогнепальних  поранень. Встановлено особи загиблих, це двоє жителів Одеської області, які з липня вважаються зниклими безвісти.  

У смт Велика Олександрівка з території медичного закладу група російських військових вилучила новий службовий автомобіль спеціалізованої меддопомоги. Вартість транспортного засобу становить понад 350 тисяч гривень. 

На території Нововоронцовської територіальної громади через ворожі артилерійські обстріли російською армією пошкоджено земельні ділянки фермерського господарства. Власник ФГ зазнав збитків через неможливість отримати врожай цього року та зірвану посівну кампанію під врожай наступного року. Загалом, господарство зазнало збитків на  майже півтора мільйона гривень.

Працівники поліції продовжують  виявляти, фіксувати та вилучати речові докази вчинення російськими військовими злочинів проти мирних громадян. Слідчі підрозділи поліції розпочали кримінальні провадження за ст.438 (Порушення законів та звичаїв війни) Кримінального кодексу України.

Відділ комунікації поліції Херсонської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux