Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Поліція відкрила 26 кримінальних проваджень за фактами воєнних злочинів військових рф на Херсонщині
Опубліковано 02 березня 2023 року о 09:45

російські окупаційні війська не припиняють завдавати ударів з важкої артилерії, РСЗВ, мінометів та танків по цивільній інфраструктурі й помешканням мирного населення Бериславського та Херсонського районів. Ворог поцілив по житловим кварталам, пошкоджені багатоповерхові та приватні будинки, автомобілі та господарчі споруди, є потерпілі серед місцевих жителів, серед яких малолітня дитина. На місцях слідчі поліції фіксували наслідки обстрілів та вилучали чергові докази російської агресії. За минулу добу поліція відкрила 26 кримінальних проваджень за фактами воєнних злочинів військових рф на Херсонщині.

З тимчасово окупованого смт Каланчак надійшло повідомлення, що російські військові викрали 60-річного місцевого жителя, перед цим провівши в його оселі незаконний обшук. Нині доля викраденого невідома, зв’язку із ним немає.

З тимчасово окупованого Каховського району надійшла інформація, що до будинку, господарка якого виїхала на підконтрольну Україні територію, самовільно заселилися російські військові, а саме офіцерський склад. Також вони користуються автомобілем «Peugout Boxer», який належить родині.

У лісосмузі біля с.Іванівка Бериславського району 45-річний місцевий житель спилював сухостій. Коли дерево впало на землю, то стався вибух і чоловік отримав поранення. У нього діагностували мінно-вибухову травму, контузію та рани обличчя. Поліція встановлює вид вибухового пристрою.

Біля смт Архангельське Бериславського району двоє чоловіків на тракторі виїхали в поле для обробки землі та наїхали на протитанкову міну. Стався вибух, 23-річний та 43-річний потерпілі отримали травматичні пошкодження кінцівок і стегна. Поранених доставили в лікарню.

Поліція вкотре нагадує, що на деокупованих територіях Херсонщини війська рф залишили після себе велику кількість вибухонебезпечних предметів. Тому мешканцям потрібно пам'ятати про власну безпеку та не відвідувати узбережжя річок, ліси, поля, не їздити ґрунтовими дорогами, оскільки вони можуть бути заміновані. Будьте вкрай уважними, не піднімайте з землі невідомі предмети, не підходьте до нездетонованих снарядів, які можуть будь-якої миті вибухнути.

За усіма фактами поліція відкрила кримінальні провадження за ст.438 (Порушення законів та звичаїв війни) Кримінального кодексу України.

Відділ комунікації поліції Херсонської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux