Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Поліція відкрила 28 кримінальних проваджень за фактами воєнних злочинів російських окупантів на Херсонщині
Опубліковано 13 лютого 2023 року о 10:48

російська армія масовано обстріляла Бериславський район, снаряди розривалися в будинках, на подвір’ях, дорогах та полях. Внаслідок ворожих обстрілів пошкоджені заклад освіти, бібліотека, магазин, будинки та господарські споруди. Під цілодобовою атакою з лівобережжя перебували населені пункти Херсонського району, зокрема, обласний центр. В місті пошкоджене залізничне полотно, територія біля будівлі ОДА та суду, кіноконцертна зала, склади, багатоповерхові та приватні будинки у мікрорайонах Корабел, ХБК, Таврійський, Шуменський та центрі. По мирним населеним пунктам ворог вів прицільний вогонь із танків, артилерії, мінометів та реактивних систем залпового вогню. На жаль, є загиблі та поранені серед місцевих жителів. За дві минулі доби поліція відкрила 28 кримінальних проваджень за фактами воєнних злочинів російських окупантів на Херсонщині.

Поліція продовжує виявляти факти мародерства російськими військовими за час окупації населених пунктів. Так, надійшло повідомлення від жителя с.Мала Олександрівка, що у вересні минулого року до його будинку прийшли озброєні військові рф та з гаражу викрали автомобіль «ВАЗ-2103».

У Бериславському районі на міні підірвався автомобіль з цивільними. Двоє жителів міста Берислав на автомобілі «ВАЗ-2102» поїхали по дрова у с.Новорайськ. Рухаючись польовою дорогою, автомобіль наїхав на міну, відбувся вибух, в результаті чого 45-річний та 48-річний чоловіки загинули на місці.

Поліція вкотре закликає громадян бути уважними та обережними. На деокупованих територіях російські війська залишили чимало вибухових пасток, замінованих ділянок та небезпечних предметів. Не можна ходити у поля, лісосмуги, виходити на узбіччя доріг, якщо ці території ще не обстежили вибухотехніки. При виявленні підозрілих предметів, необхідно телефонувати до поліції або рятувальників.

За всіма фактами слідчі поліції відкрили кримінальні провадження за ст.438 Кримінального кодексу України (Порушення законів та звичаїв війни).

Відділ комунікації поліції Херсонської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux