Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Поліція відкрила 28 кримінальних проваджень за фактами воєнних злочинів військових рф на Херсонщині
Опубліковано 18 лютого 2023 року о 09:56

війська рф з РСЗВ, артилерії, мінометів, танків та БПЛА обстріляли Бериславський та Херсонський райони, місто Херсон та передмістя. У Херсоні під ворожим вогнем опинилися адміністративна будівля заводу та вищий навчальний заклад, там пошкоджені 40 вікон та двері, без постраждалих. Житлові квартали міста були під атакою ворога цілодобово, у мікрорайонах Корабел, ХБК, Таврійський та Житлоселище пошкоджені багатоповерхові та приватні будинки, газові труби, подекуди виникали пожежі, є поранені. На місцях ворожих «прильотів» працювали поліцейські, які збирали речові докази та документували наслідки обстрілів. За минулу добу поліція відкрила 28 кримінальних проваджень за фактами воєнних злочинів російських окупантів на Херсонщині.

В поліцію надійшло повідомлення від жительки с.Новополтавка Бериславського району, що у вересні минулого року під час артилерійського обстрілу військами рф загинув її 83-річний співмешканець. Зі слів заявниці, через постійні обстріли населеного пункту вона поховала чоловіка у дворі власного будинку.

Під час окупації Херсона російські військові викрали три автомобілі «Volkswagen» з території державної установи. А влітку минулого року в обласному центрі з приміщення автомобільного салону окупанти викрали автомобіль «Peugeot».

У с.Олександрівка на ворожій міні підірвався місцевий житель. Виїздом на місце події слідчо-оперативної групи було встановлено, що 32-річний чоловік пішов через ставок подивитися, чи можна проїхати на поле, яке йому належить. Під час переходу через ставок чоловік наступив на міну, відбувся вибух. Потерпілого доставили в лікарню, у нього мінно-вибухова травма, травматична ампутація кінцівки та травматичний шок.

Поліція вкотре нагадує громадянам про заборону відвідування лісових насаджень, полів, берегів річок, особливо там, де відбувалися бойові дії або знаходилися ворожі війська, аж поки територія не буде оглянута саперами. Не ігноруйте таблички і знаки, що попереджають про мінну небезпеку.

За всіма фактами слідчі поліції відкрили кримінальні провадження за ст.438 Кримінального кодексу України (Порушення законів та звичаїв війни).

Відділ комунікації поліції Херсонської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux