Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Поліція відкрила 33 кримінальні провадження за фактами воєнних злочинів армії рф на Херсонщині
Опубліковано 10 лютого 2023 року о 10:33

армія рф атакувала населені пункти Херсонського та Бериславського районів з реактивних систем залпового вогню, артилерії, мінометів, танків та БПЛА. Гатили по житловим кварталам, щоб завдати якомога більшої шкоди мирним мешканцям та інфраструктурі. Пошкоджені склади та приміщення фермерського господарства, там розбито дах, вибиті вікна та загинули свійські тварини. В обласному центрі снаряди поцілили у багатоповерхівки та приватні будинки, у квартирах повибивало вікна та балконні рами, пошкоджене асфальтове покриття, осколками посічені автомобілі, постраждала будівля залізничного вокзалу. Також внаслідок обстрілів у деяких районах міста сталися загоряння будинків та квартир. На жаль, є загиблий та поранені. На місцях обстрілів працювали слідчо-оперативні групи поліції, вилучали уламки ворожого озброєння та фіксували злочини. За минулу добу поліція відкрила 33 кримінальні провадження за фактами воєнних злочинів армії рф на Херсонщині.

Під час проведення стабілізаційних заходів у Чорнобаївській громаді на території приватного домоволодіння працівники поліції виявили поховання 80-річної жінки. Попередньо встановлено, що вона загинула на початку жовтня минулого року внаслідок артилерійського обстрілу населеного пункту військами рф.

У цій же громаді поліцейські виявили поховання 45-річного місцевого жителя, який загинув у червні минулого року внаслідок артилерійського обстрілу населеного пункту російською армією.

В поліцію надійшло повідомлення з Великоолександрівської селищної громади, що на острівку біля річки місцеві жителі виявили скелетоване тіло людини. Особу загиблого встановили. Ним виявився 46-річний місцевий житель, який зник наприкінці літа у період окупації селища, коли пішов на риболовлю і не повернувся.

З тимчасово окупованого смт Горностаївка надходить інформація про викрадення російськими військовими автомобілів у місцевого населення.

У Бериславському районі на протипіхотній міні підірвалися двоє місцевих жителів. Попередньо встановлено, що чоловіки збирали металобрухт у балці, де один із них наступив на вибуховий предмет, ймовірно, протипіхотну міну і пролунав вибух. Потерпілі доставлені в лікарню, у них переломи, мінно-вибухові травми, осколкові поранення голови та кінцівок.

Поліція вкотре нагадує громадянам про заборону відвідування лісових насаджень, полів, берегів річок, особливо там, де відбувалися бойові дії або знаходилися ворожі війська, аж поки територія не буде оглянута саперами. Не ігноруйте таблички і знаки, що попереджають про мінну небезпеку.

За усіма фактами відкриті кримінальні провадження за ст.438 (Порушення законів та звичаїв війни) Кримінального кодексу України.

Відділ комунікації поліції Херсонської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux