Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Поліція відкрила 38 кримінальних проваджень за фактами воєнних злочинів військових рф на Херсонщині
Опубліковано 03 березня 2023 року о 10:46

Ворог продовжує атакувати мирні населені пункти Бериславського та Херсонського районів з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню, мінометів та БПЛА, намагаючись завдати якомога більшої шкоди інфраструктурі та мирним жителям. 9 людей поранено внаслідок ворожої атаки у с.Козацьке. російські військові скинули з дрону вибухові предмети у людей, які отримували гуманітарну допомогу. Серед поранених 16-річний хлопець.

Під обстріли російської армії потрапили житлові квартали Херсона, снаряди поцілили у багатоповерхові та приватні будинки, гаражі та лінії електропередач, знеструмлено с.Чорнобаївка. На місцях обстрілів поліцейські збирали речові докази та документували наслідки. За минулу добу поліція відкрила 38 кримінальних проваджень за фактами воєнних злочинів військових рф на Херсонщині.

У колабораційній діяльності викрито двох мешканок тимчасово окупованого Каховського району. Встановлено, що перебіжчиці публічно заперечували здійснення збройної агресії рф проти України, а також закликали місцевих жителів підтримувати рішення та дії рф й окупаційної адміністрації.

Відкрито кримінальне провадження щодо колабораційної діяльності групи осіб, які у тимчасово окупованому смт Чаплинка добровільно зайняли посади у незаконно утвореному "Центрі зайнятості населення".

Під час проведення стабілізаційних заходів поблизу с.Киселівка поліцейські виявили скелетовані рештки двох людей з ознаками насильницької смерті. Нині поліція встановлює особи ймовірно чергових жертв російської агресії та обставини їх загибелі.

Під час проведення стабілізаційних заходів у с.Іщенка Бериславського району поліцейські виявили поховання 72-річного місцевого жителя, який загинув внаслідок артилерійського обстрілу села російськими військами. Односельці поховали чоловіка у дворі його будинку.

У с.Давидів Брід 36-річний місцевий житель займався заготівлею сухих дров у лісовому масиві і наступив на невстановлений вибуховий пристрій, який здетонував. Чоловік госпіталізований до лікарні, у нього мінно-вибухова травма та травматична ампутація нижньої кінцівки.

За усіма фактами поліція відкрила кримінальні провадження за ст.438 (Порушення законів та звичаїв війни) Кримінального кодексу України.

Відділ комунікації поліції Херсонської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux