Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Поліція відкрила 41 кримінальне провадження за фактами воєнних злочинів російської армії на Херсонщині
Опубліковано 25 листопада 2022 року о 09:57

ворог не перестає цілодобово накривати вогнем Херсон та його передмістя, Білозерську громаду, місто Берислав та населені пункти району. Найбільше від щоденних масованих атак страждає Херсон, який російські війська обстрілюють з мінометів, реактивних систем залпового вогню та артилерії, зафіксовано пошкодження газопроводу.

Спальні райони міста ворог обстрілює хаотично, намагаючись завдати якомога більшої шкоди інфраструктурі та мирним жителям. «Градами» значно пошкоджені багатоповерхівки у кількох спальних районах Херсона, люди гинули у власних квартирах, будинках, на зупинках громадського транспорту, в автомобілях, біля магазинів та дитячих майданчиків. На жаль, серед загиблих та поранених є діти.

За минулі дві доби правоохоронці відкрили 41 кримінальне провадження за фактами воєнних злочинів російської армії на Херсонщині.

В поліцію надійшло повідомлення від жінки, що на початку листопада її брат разом зі знайомим поїхали з села на автомобілі «Москвич» до міста Берислав за продуктами та додому не повернулися. Родичі самі намагалися розшукати зниклих і біля одного з сіл виявили залишки автомобіля, схожого на «Москвич» з рештками тіл людей. Поліція проводить розслідування події, встановлює особи та обставини загибелі.

З смт Високопілля та смт Велика Олександрівка продовжують надходити повідомлення від місцевих жителів про факти мародерства та пошкодження майна російськими військовими в період окупації населених пунктів. військові рф викрадали у населення автомобілі, скутери, з будинків вивозили побутову техніку, а також пошкодили всі сонячні панелі.

Поліція розслідує обставини загибелі жителя одного з сіл Чорнобаївської сільської громади. Зі слів його сина, батько зник приблизно 8 місяців тому. Через окупацію населеного пункту розшукати чоловіка не було можливості. 23 листопада син виявив рештки тіла свого батька у лісосмузі. Як стверджує заявник, його батько допомагав ЗСУ. Поліція з’ясовує обставини загибелі чоловіка.

Воєнні злочини рф задокументовано. Поліція розпочала кримінальні провадження за ст.438 (Порушення законів і звичаїв війни) КК України.

Відділ комунікації поліції Херсонської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux