Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Поліція відкрила 46 кримінальних проваджень за фактами воєнних злочинів російських окупантів проти мирного населення на Херсонщині
Опубліковано 22 лютого 2023 року о 11:23

російські війська атакували Бериславський та Херсонський райони з різних видів озброєння. Мирні населені пункти були під масованим вогнем з РСЗВ, мінометів, артилерії та танків. Внаслідок ворожих обстрілів обласного центру є загиблі, тяжко поранені понад 20 людей, серед яких дитина, та пошкоджено інфраструктуру.

Значних руйнувань зазнали багатоповерхові та приватні будинки у центрі міста, мікрорайонах Корабел і Таврійський, смт Антонівка, смт Зеленівка, смт Комишани, смт Кіндійка та с.Чорнобаївка. Пошкоджено медичний заклад, дитячий садочок, завод, комунальну установу, автотранспортне підприємство, лінії електропередач. Через ворожі снаряди люди гинули на зупинках та у власних квартирах. На місцях трагедій працювали всі екстрені служби, гасили пожежі, надавали допомогу постраждалим, поліцейські фіксували наслідки атак, криміналісти та слідчі максимально збирали доказову базу звірств російських військових по відношенню до мирного населення. За минулу добу поліція відкрила 46 кримінальних проваджень за фактами воєнних злочинів військових рф на Херсонщині.

З тимчасово окупованого смт Нижні Сірогози надійшло повідомлення, що російські військові самовільно заселилися в будинок місцевої жительки та користуються її майном.

Під час проведення стабілізаційних заходів у смт Високопілля, яке Збройні сили України звільнили від російської окупації у вересні минулого року, на одній з вулиць у ямі поліцейські виявили скелетовані рештки двох тіл чоловічої статі. Оглядом встановлено, що їх смерть була насильницькою, попередньо, від вогнепальних поранень. Тож нині працівники поліції з’ясовують обставини загибелі людей та причетність до цього російських загарбників.

У звільнених населених пунктах поліція продовжує документувати наслідки збройної агресії військових рф, а саме, руйнування цивільної інфраструктури, знищення автомобілів, фіксує випадки мародерства російськими військовими з житлових будинків, встановлює постраждалих від дій окупантів, зниклих та підданих насильству громадян, збирає свідчення місцевих жителів про звірства російських загарбників.

За усіма фактами російської агресії проти мирного населення правоохоронці відкрили кримінальні провадження за ст. 438 (порушення законів та звичаїв війни) Кримінального кодексу України.

Відділ комунікації поліції Херсонської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux