Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Поліція відкрила 61 кримінальне провадження за фактами воєнних злочинів військових рф на Херсонщині
Опубліковано 15 лютого 2023 року о 11:27

Поліція Херсонщини фіксує чергові злочини окупантів проти мирного населення. За минулу добу війська рф здійснили масований обстріл населених пунктів Бериславського та Херсонського районів з реактивних систем залпового вогню, мінометів та артилерії. Внаслідок ворожих атак пошкоджено медичні установи, багатоповерхові будинки, будівлю сільської ради, складські приміщення, магазин, аптеку, газопровід, багато приватних домоволодінь непридатні для проживання. Є постраждалі серед цивільного населення. На місцях обстрілів працювали слідчо-оперативні групи полії, які обстежували території, фіксували пошкодження та збирали докази. За минулу добу поліція відкрила 61 кримінальне провадження за фактами воєнних злочинів військових рф на Херсонщині. 

В поліцію надійшло повідомлення, що під час окупації Бериславського району російські військові в одному з сіл пошкодили банкомат та викрали касету з грошима.

В поліцію продовжують надходити заяви від жителі Херсона про викрадення російськими військовими автомобілів у період окупації міста.

Під час окупації смт Високопілля представники злочинної влади вивезли майно газової компанії, а те, що лишилося, зазнало значних пошкоджень внаслідок ворожих обстрілів.

У період окупації Херсона в липні російські військові розграбували офіс компанії з виробництва машин і устаткування загального призначення. Представники країни-агресорки вивезли з приміщення 12 ноутбуків, комп’ютери та офісні меблі.

В поліцію надійшла заява від жителя с.Станіслав, що під час окупації російські військові викрали його вантажний автомобіль «Сканія». Пізніше заявник виявив автомобіль у повністю розібраному стані неподалік проїжджої частини за смт Білозерка.

В поліцію надійшло повідомлення, що наприкінці минулого року на території Великокопанівської сільської громади російські військові викрали спеціалізований автомобіль з надання медичної допомоги.

В поліцію надійшло повідомлення, що наприкінці жовтня минулого року у с.Степанівка російські військові викрали 31-річну жінку і нині її місцеперебування невідоме.

За всіма фактами слідчі поліції відкрили кримінальні провадження за ст.438 «Порушення законів та звичаїв війни» Кримінального кодексу України.

Відділ комунікації поліції Херсонської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux