Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Поліція зафіксувала 18 воєнних злочинів російських окупантів проти мирного населення Херсонщини
Опубліковано 23 червня 2023 року о 10:09

Бериславський, Каховський та Херсонський райони, місто Херсон щоденно потерпають від обстрілів з боку російської армії. Минулої доби окупанти вдарили по мирним населеним пунктам з реактивних систем залпового вогню, мінометів, артилерії, авіації та БПЛА. Ворожі снаряди поцілили в об’єкти інфраструктури, руйнувань та значних пошкоджень зазнали житлові будинки та магазини.

Під авіаційною атакою ворога перебували смт Козацьке та с.Веселе Каховського району. Внаслідок вибухів керованих бомб пошкоджено територію заводу та багатоповерховий будинок.

Військові рф здійснили артобстріл с.Берегове та с.Дніпровське Білозерської громади, поранено 47-річну жінку та 62-річного чоловіка.

З лівого берега Дніпра росіяни вдарили по цивільній інфраструктурі Херсона з мінометів та артилерії. Під обстрілами перебували майже всі райони міста, особливо постраждала прибережна зона. Ворожі снаряди поцілили у багатоповерхові та приватні будинки, від прямих влучань деякі з них повністю зруйновані, пошкоджені магазини, осколками посічені автомобілі. В центрі поранено 86-річну жінку та 25-річного чоловіка, а поблизу Антонівського мості під ворожий обстріл потрапили двоє волонтерів, нині всі потерпілі у лікарні.

У полі біля смт Калинівське Бериславського району під час обробки землі трактор підірвався на ворожій міні, 48-річний водій з мінно-вибуховими травмами рук та ніг доставлений в лікарню.

Поліція вкотре нагадує, що на деокупованих територіях Херсонщини війська рф залишили після себе велику кількість вибухонебезпечних предметів. Тому мешканцям потрібно пам'ятати про власну безпеку та не відвідувати місця, які поки не перевірені вибухотехніками. Будьте вкрай уважними, не піднімайте з землі невідомі предмети, не підходьте до нездетонованих снарядів, які можуть будь-якої миті вибухнути.

За минулу добу поліція відреагувала на 610 заяв і повідомлень громадян про кримінальні правопорушення та інші події. Відкрито 18 кримінальних проваджень за ст.438 «Порушення законів та звичаїв війни» Кримінального кодексу України.

Відділ комунікації поліції Херсонської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux