Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Поліція Херсонщини представила керівництву обласної влади програму «Безпечна Херсонщина» та анонсувала проект поліцейський офіцер громади
Опубліковано 01 листопада 2019 року о 12:46

Вчора в приміщенні Херсонської обласної держадміністрації відбулася робоча нарада за участю голови ОГА Юрія Гусєва, його заступників, представників обласного главку поліції та голів об’єднаних територіальних громад. В ході наради керівник поліції області Олександр Прокудін анонсував запуск в області проекту «Поліцейський офіцер громади» та представив присутнім алгорітм роботи системи відеоспостереження та відеоаналітики для її запуску в рамках програми «Безпечна Херсонщина».

За словами начальника обласного главку поліції Олександра Прокудіна, впровадження цієї системи в районах області скоротить кількість злочинів і правопорушень у публічних місцях, тим самим поліпшить криміногенну обстановку в населених пунктах. Тобто зменшиться кількість пограбувань, розбійних нападів, хуліганств, угонів та порушень Правил дорожнього руху. Також система значно поліпшить роботу комунальних служб і сприятиме підвищенню стану благоустрою міст і селищ.

Більш детальну інформацію про проект відеоспостереження та відеоаналітики для присутніх озвучив начальник Управління інформаційно-аналітичної підтримки обласної поліції Олександр Федотов: «Унікальність програми полягає у побудові сучасної системи відеоспостереження та відеоаналітики з можливістю автоматичного повідомлення про злочини та події, які зафіксують камери відеоспостереження. Це надасть можливість в режимі реального часу в автоматичному режимі здійснити реєстрацію події в системі єдиного обліку Національної поліції та сформувати картку-завдання для найближчого наряду поліції. Що надає можливості максимально швидкого реагування на подію в населеному пункті».

Також заступник начальника управління превентивної діяльності Віталій Валяєв розповів про проект «Поліцейський офіцер громади», який планується запустити на Херсонщині на початку наступного року.

Зокрема начальник відділу дільничних офіцерів поліції розповів, що поліцейський офіцер громади пройде спеціальне навчання з функціональної, медичної, тактичної, вогневої підготовки, водіння автомобіля, знання та застосування законодавства. Це буде універсальний поліцейський, який виконуватиме функції дільничного, інспектора дозвільної системи, ювенального поліцейського та здійснюватиме контроль за безпекою дорожнього руху!

На закінчення наради очільник поліції Херсонщини Олександр Прокудін виразив сподівання, що присутні представники влади з порозумінням поставляться до згаданих проектів і підтримають їх реалізацію.

Відділ комунікації поліції Херсонської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux