Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Поліція Херсонщини закликає громадян дотримуватись карантинних обмежень та не порушувати Закон
Опубліковано 22 жовтня 2021 року о 16:47

Останніми днями на території області спостерігається погіршення ситуації з поширенням ковідної інфекції. Так, за вчорашню добу на Херсонщині було зафіксовано 1248 нових лабораторно підтверджених випадків захворювання на COVID-19, 40 раніше захворівших громадян не змогли здолати недугу та померли.

Нагадаємо, що в зв’язку з тим, що Херсонська область наразі перебуває в «червоній зоні» адаптивного карантину, з 15 жовтня посилена робота ковід-патрулів. Відповідно до вимог ч.1 ст.11 (Організація та проведення профілактичних і протиепідемічних заходів) Закону України «Про захист населення від інфекційних хвороб», поліцейські в межах своїх повноважень під час рейдів перевіряють дотримання встановлених карантинних вимог.  Зокрема й наявнісь «зеленого» COVID-сертифікату або негативного результату тестування на COVID-19 методом ПЛР чи експрес-тесту на визначення антигена коронавірусу SARS-CoV-2 (якщо результатові не більше 72 години) у торгівельно-розважальних центрах, закладах громадського харчування, промислової торгівлі та побутового обслуговування, а також спортзалів.

Як зазначає заступник начальника поліції Херсонщини Денис Захарченко, з початку встановлення «червоної зони» поліцейські склали 617 адміністративних матеріалів за ігнорування карантинних вимог. З них 82 протоколи були оформлені за ч.1 ст.44-3 КУпАП, за шо передбачено мінімальний штраф у сумі 17 тисяч гривень. Також, за категоричне відмовлення одягати захисні маски в громадських спорудах, будівлях та транспорті, поліцейські винесли громадянам 535 постанов про накладення штрафу в розмірі від 170 до 255 гривень.

Крім того, інформуємо, що відповідно з Постановою Кабінету Міністрів України від 11 жовтня 2021 року № 1066 «Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 9 грудня 2020 р. № 1236» з учорашнього дня ковід-сертифікати або негативний результат тесту повинні мати водій та пасажири (крім осіб до 18 років)  автомобільного транспорту на автобусних маршрутах, авіаційного та залізничного транспорту у міжобласному сполученні.

Поліція Херсонщини закликає громадян пам’ятати, що здоров’я всіх залежить від правосвідомості кожного та не користуватися послугами осіб, які реалізують підроблені сертифікати про вакцинацію та довідки про проходження тестування на COVID-19! Натомість, якщо ви володієте інформацією про таких правопорушників, прохання повідомити про це на спецлінію поліції «102». Анонімність гарантується.

Відділ комунікації поліції Херсонської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux