Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Поліція Херсонщини закликає громадян ні в якому разі не передавати гроші незнайомцям, які по телефону повідомляють – ваш родич потрапив у біду
Опубліковано 05 жовтня 2021 року о 13:01

За минулі два дні шахраї ошукали  двох мешканців обласного центру майже на 90 тисяч гривень за схемою - «ваш родич потрапив у біду». Наразі поліція проводить заходи по встановленню осіб, причетних до шахрайських дій. 

«Ваш брат потрапив у ДТП: терміново потрібні гроші!» - такий дзвінок отримала напередодні 43-річна херсонка. Після телефонної розмови схвильована жінка зібрала всі свої заощадження і особисто передала невідомому чоловіку 2500 доларів США та 12 тисяч гривень. Через деякий час жінка зателефонувала брату і з’ясувалось, що він ні в яке ДТП він не потрапляв і з ним все добре.

Подібний телефонний дзвінок отримав й 87-річний пенсіонер з Херсона. Незнайомець повідомив літньому чоловіку, що його брат потрапив у халепу і для вирішення питання терміново потрібні гроші. Пенсіонер особисто передав невідомому зловмиснику 10 тисяч гривень і лише згодом з’ясував, що з його родичем все добре.

Поліція Херсонщини в черговий раз нагадує громадянам: зверніть увагу своїх рідних, особливо похилого віку, на необхідність бути обережними у таких випадках. Переконайте їх не діяти на емоціях та ні в якому разі не довіряти незнайомим людям. Наголошуйте на необхідності перевіряти будь-яку інформацію, отриману по телефону:

- варто одразу подзвонити своєму родичу, який, можливо, потрапив у складну ситуацію. Якщо він не відповідає, передзвоніть на номер того, хто вам телефонував, з’ясуйте особисті дані людини, у якій лікарні чи відділі поліції знаходиться ваш родич;

- обов’язково передзвоніть до лікарні або чергової частини, яку вам назвали, щоб пересвідчитись у достовірності інформації;

- попросіть час на обдумування. Зазвичай, шахраям не вигідно довго чекати, адже тоді ви починаєте мислити критично і можете самостійно зателефонувати до поліції.

Шановні громадяни! Якщо вам телефонують люди, які представляються працівниками поліції або інших правоохоронних структур і вимагають за щось гроші, не вірте їм і одразу набирайте номер “102”.

Відділ комунікації поліції Херсонської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux