Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Поліція Херсонщини зареєструвала понад 161 тисячу заяв громадян про злочини і події з початку року
Опубліковано 20 жовтня 2020 року о 12:00

Завдяки вжитим профілактичним заходам за 9 місяців 2020 року поліція Херсонщини забезпечила контроль над криміногенною ситуацією в регіоні. Усього за цей час до поліції надійшла понад 161 тисяча заяв та повідомлень про кримінальні правопорушення та інші події. Зареєстровано 22265 кримінальних проваджень.

Статистичні дані говорять про зменшення вчинених кримінальних правопорушень, а саме: вбивств, тяжких тілесних ушкоджень та розбоїв. У найкоротші терміни розкрито ряд тяжких злочинів, в тому числі резонансних. З 35 вчинених у цьому році умисних вбивств залишається нерозкритим лише одне. Серед скоєних злочинів проти власності домінують крадіжки, за 9 місяців їх зафіксовано понад 4700. Поліцейські розкрили 87% розбоїв із зареєстрованих 38. Розкриття і розслідування всіх цих злочинів знаходиться на контролі у керівництва обласного главку поліції. Правоохоронці розшукали 246 злочинців, які переховувалися, а також 120 зниклих безвісти громадян.

Поліція викрила 190 кримінальних правопорушень, пов’язаних з незаконним обігом зброї.

Виявлено 6 злочинів, пов’язаних з торгівлею людьми. Чотирьом зловмисникам повідомлено про підозру. Викрито 3 факти сутенерства та 3 місця розпусти.

Надзвичайно важливі завдання виконувала поліція і щодо протидії незаконному обігу наркотиків. У цій сфері правоохоронці виявили 738 кримінальних правопорушень, задокументували 240 фактів збуту наркотичних речовин. Водночас, головні зусилля спрямовувалися на викриття збувачів наркотичних засобів та ліквідацію їх схем збуту. Правоохоронці викрили 45 наркопритонів, ліквідували 4 нарколабораторії. Відкрито 69 кримінальних проваджень щодо фактів посівів нарковмісних рослин.

Про ефективність боротьби з наркозлочинністю свідчить вилучення із незаконного обігу понад 114 кг наркотичних засобів та майже півтора кілограми психотропних речовин (амфетаміну, метамфетаміну, екстазі).

Правоохоронці направили до суду 9 кримінальних проваджень щодо організованих злочинних груп, які складалися з 9 організаторів та 28 виконавців. Учасники ОЗГ скоїли 70 злочинів, із них: 62 наркозлочини, одне шахрайство, 3 крадіжки, 2 – у сфері господарської діяльності.

Очільник поліції Херсонщини Олександр Прокудін назвав пріоритетні напрями діяльності поліції, визначені керівництвом Національної поліції України.

- Основним в нашій роботі залишаються: 100-відсоткова реєстрація та оперативне реагування на звернення та повідомлення громадян, вжиття максимально ефективних заходів із розкриття тяжких та особливо тяжких злочинів, протидія наркозлочинності, а також співпраця з органами місцевого самоврядування і територіальними громадами у сфері створення безпекового середовища, - зазначив Олександр Прокудін.

Відділ комунікації поліції Херсонської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux