Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Поліція Херсонщини застерігає від шахраїв та нагадує, як не потрапити у їх пастку
Опубліковано 21 січня 2021 року о 10:30

Поліція Херсонщини закликає громадян бути більш обачними з віртуальними незнайомцями. Коли ви не бачите товар, а замовляєте його через мережу Інтернет переконайтесь, що маєте справу саме з продавцем. Якщо вам телефонує незнайомець з банку, не поспішайте розголошувати свої персональні дані – можливо ваш співрозмовник аферист. Так, лише за минулу добу троє мешканців Херсонщини віддали шахраям 76 тисяч гривень.

Вчора в Олешківське відділення поліції звернулась 55-річна місцева мешканка. Жінка розповіла, що на одному з сайтів в мережі Інтернет знайшла оголошення про продаж автомобіля. Домовившись з продавцем про умови покупки, заявниця перерахувала 41 тисячу гривень передоплати, після чого зв'язок з продавцем обірвався.

Цього ж дня в поліцію Нової Каховки звернувся 38-річний мешканець міста. Чоловік розповів, що  йому на мобільний зателефонувала незнайомка та представилася працівником банку. Псевдопрацівниця дізналася реквізити картки заявника, після чого з банківського рахунку заявника зникли майже 22 тисячі гривень.

Таким же чином на мобільний 49-річної мешканки обласного центру зателефонував начебто представник банку, в якому у заявниці відкритий рахунок. Аферист повідомив, що банківська картка жінки заблокована та щоб її розблокувати потрібно назвати особисті данні клієнта. Заявниця назвала шахраю усі необхідні реквізити, після чого з її рахунку зникли 13 тисяч гривень.

Шановні громадяни! Поліція Херсонщини закликає вас бути більш обачними та не довіряти особам, які намагаються ввести вас в оману. Дзвінок на мобільний із невідомого номера – перший сигнал, що ваш співрозмовник може виявитися шахраєм. Кілька порад, як вберегтися від шахраїв:

- ретельно перевіряйте інформацію, яку вам повідомляють;

- не поспішайте виконувати вказівки незнайомих вам людей;

- ніколи та нікому не повідомляйте PIN-код, CVV код або інші реквізити картки;

- здійснюйте оплату за товар тільки після його перевірки. Якщо ви купуєте в Інтернеті автомобіль – переконайтесь у його наявності і відвезіть гроші особисто.

У разі, якщо ви стали жертвою шахраїв, звертайтесь до найближчого відділення поліції або телефонуйте «102».

Відділ комунікації поліції Херсонської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux