Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Поради поліції Херсонщини щодо убезпечення місць отримання допомоги
Опубліковано 27 лютого 2023 року о 18:04

На деокупованій території Херсонської області збільшилась кількість випадків обстрілів військами країни-агресора місць скупчення громадян. Під загрозою й пункти видачі гуманітарної допомоги та пункти видачі грошових виплат.

Для уникнення травмування та загибелі громадян області під час отримання гуманітарної чи грошової допомоги, пенсій тощо поліція Херсонщини рекомендує дотримуватися наступних правил.

1. Мінімізація скупчень громадян.

За можливості організувати адресну доставку допомоги жителям громади. В разі відсутності таких можливостей налагодити контакти з головами (заступниками) ОСББ, головами квартальних комітетів, головами старостинських округів та здійснювати доставку у визначеній кількості (в залежності від кількості мешканців) вищевказаним посадовцям, які, в свою чергу, повинні організувати видачу допомоги на місцях, дотримуючись правил безпеки та мінімізації скупчень громадян.

Розробити алгоритм, за яким кількість громадян у пункті видачі не перевищувала б 5-7 осіб, для чого заздалегідь оповістити громадян про місце видачі та визначити час відвідування. За можливості змінювати локації.

В приміщеннях, визначених під пункти видачі, за можливості:

- максимально убезпечити місце, де буде відбуватись безпосередня видача, та місце перебування громадян у черзі – правило «двох стін», розташування на першому, напівпідвальному або підвальному поверсі; 

- нанести захисні смуги зі скочу (паперу, тканини) на віконне скло для підвищення його стійкості до вибухової хвилі та зменшення кількості уламків і уникнення травмування у разі його пошкодження;

- обладнати укриття у підвалі, захистити його мішками з піском, передбачити наявність аварійного виходу;

- підготувати аптечку з засобами надання першої медичної допомоги, розмістити її в загальнодоступному місці;

- забезпечити пункти засобами пожежогасіння, також розмістити їх у загальнодоступному місці;

- підготувати ліхтарики та комплекти запасних елементів живлення до них, гасові лампи та свічки на випадок відключення енергопостачання.

У разі оголошення сигналу «Повітряна тривога» дотримуватись відповідних правил безпеки, негайно оповістити громадян про тимчасове припинення функціонування пункту видачі та в залежності від обставин скорегувати час наступного відвідування.

2. Оповіщення громадян.

Працівникам пунктів видачі рекомендується організувати оповіщення, для чого використовувати соціальні мережі та месенджери як канали отримання інформації. При цьому необхідно враховувати кількість громадян, яких необхідно включити до груп у месенджерах, а також передбачити оповіщення тих мешканців, які не мають можливості користуватись месенджерами та проживають поблизу. 

Шановні жителі Херсона та області! Пам’ятайте, ваше життя – найбільша цінність. Бережіть себе та рідних.

Відділ комунікації поліції Херсонської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux