Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Працівники карного розшуку відзначають своє професійне свято
Опубліковано 15 квітня 2020 року о 09:13

15 квітня – День працівників карного розшуку. Цього року вони відзначають 101 річницю служби. Саме у цей день далекого 1919 року Раднарком України видав Декрет «Про організацію судово-карного розшуку», за яким відбулося створення відділення судово-карного розшуку та визначена його правова база. Саме з того часу і починається відлік історії сучасного карного розшуку. В місті Києві існує навіть пам’ятник легендарним кіношним героям-оперативнкам Глібу Жеглову і Володимиру Шарапову з кінострічки «Місце зустрічі змінити не можна». Пам’ятник встановили у 2009 році на дев’яносторіччя карного розшуку.

Служба неодноразово зазнавала змін і в структурному, і в кадровому складі, але незмінним залишався напрямок її діяльності - захист людини від посягань на її життя, свободу і майно. Нині діяльність цього підрозділу дуже широка і багатогранна, орієнтована на розкриття тяжких та особливо тяжких злочинів - вбивств, розбійних нападів і грабежів, крадіжок всіх видів власності, припинення незаконного обігу зброї, розшук осіб, які сховалися від суду і слідства.

Будні карного розшуку - це виключно напружена і небезпечна робота, яку витримують лише сильні духом і фізично підготовлені люди, віддані своїй професії і готові прийти на допомогу. Їх робота часто лишається «за кадром». Це часті термінові відрядження на невизначений час, на великі відстані та за будь-якої погоди. Затриманню злочинця передує титанічна і непомітна широкому загалу робота оперативників, від злагоджених дій яких залежить розкриття та попередження злочинів.

Сьогодні карний розшук – один з найбільших підрозділів в поліції Херсонської області. Багато випускників мріють тут працювати. Але в карний розшук відбирають найкращих, які згодом стають справжніми професіоналами своєї справи. Це основні борці зі злочинністю, яким доводиться щодня стикатися зі складними і небезпечними ситуаціями.

Підрозділ карного розшуку Херсонської області - це потужний колектив, який має своє професійне ядро, це заслуга як керівництва управління, так і всіх співробітників. Авторитет цієї служби створювався багатьма поколіннями оперативних працівників. Для кожного з них службові будні були наповнені тривожними дзвінками, безсонними нічними чергуваннями, виїздами на місця пригод, проблемами людей, які потрапили в біду. І зараз в карному розшуку служать висококласні професіонали, які розкривають злочини будь-якої складності. Нині Управління карного розшуку ГУНП Херсонської області очолює молодий та амбітний підполковник поліції Денис Карімов, який вже має досвід роботи в оперативних службах. Пліч-о-пліч з ним працює велика команда професіоналів-однодумців, які присвітили життя службі в карному розшуку. Вони зберегли основні якості, необхідні оперативникам: професіоналізм, оперативне чуття, самовідданість, вміння швидко аналізувати ситуацію та приймати правильні рішення. Саме за результатами роботи співробітників карного розшуку громадяни судять про роботу поліції в цілому.

Керівництво та колектив Головного управління Національної поліції Херсонської області вітає всіх співробітників карного розшуку, ветеранів підрозділу з професійним святом. Ваша служба вимагає міцних нервів, залізної волі і найвищого професіоналізму. Тому в карному розшуку працювали і нині несуть службу люди, по-справжньому віддані своїй справі. Бажаємо вам сімейного щастя, здоров'я, оптимізму, міцності духу, професійних успіхів і всього самого найкращого. Зі святом, дорогі колеги!

Відділ комунікації поліції Херсонської області

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux