Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Працівники поліції допомогли жінкам, які стали жертвами домашнього насильства
Опубліковано 04 травня 2020 року о 14:46

За три вихідні дні працівники мобільної групи реагування на факти домашнього насильства ГУНП відреагували на 22 виклики про домашнє насильство, допомогли всім, хто цього потребував. На домашніх кривдників поліцейські склали 11 адміністративних протоколів та винесли їм 7 термінових заборонних приписів. Про це повідомив т.в.о. заступника начальника Управління превентивної діяльності ГУНП Ярослав Шанько.

Працівники поліції допомогли 76-річний жінці з Корабельного району м.Херсона. Жінка повідомила поліцейським, що 52-річний син прийшов додому у нетверезому стані, почав кричати на неї та сильно штовхнув, від чого вона впала і сильно вдарилася об двері. Також нащадок виганяв матір з дому. На місце негайно прибула поліцейська група реагування на факти домашнього насильства. Чоловік поводився агресивно та неадекватно, кидався на матір та висловлювався нецензурною лайкою. Зважаючи на загрозу здоров’ю жінки, поліцейські склали у відношенні кривдника адміністративний протокол та винесли йому терміновий заборонний припис, який передбачав негайне залишення місця проживання. Поліцейські дочекалися, поки кривдник піде з дому, після чого відвезли пенсіонерку в лікарню. Після обстеження у неї виявили забої та синці, надали всю необхідну допомогу. Працівники поліції відвезли жінку додому та залишили координати організацій, які надають психологічну та юридичну допомогу жертвам домашнього насильства.

По допомогу до поліції звернулася 25-річна жінка. Вона пояснила, що співмешканець та його мати вигнали її з дому і не віддають 2-річного сина. Під час виїзду на сімейний скандал поліцейські застали всіх учасників конфлікту у стані алкогольного сп’яніння. Власник оселі та його мати пояснили, що жінка зловживає спиртним і вони вирішили її вигнати, а дитину залишити собі. Після розмови з усіма сторонами поліцейським вдалося владнати конфлікт. Жінка забрала сина і разом вони поїхали до її матері. За її словами, до співмешканця вона більше не повернеться.

Ще однією жертвою агресії з боку чоловіка стала 34-річна херсонка та її 14-річний син. Жінка розповіла поліцейським, що 46-річний співмешканець проявляє агресію відносно неї та її сина, вчиняє психологічне та фізичне насильство, забирає у них особисті речі, виганяє з квартири. Працівники поліції поспілкувалися з чоловіком і він повернув жінці її речі. У відношенні чоловіка правоохоронці склали адміністративний протокол та провели профілактичну бесіду. Жінка разом з сином переїхали жити до знайомих.

Відділ комунікації поліції Херсонської області  

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux