Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Працівники слідчого управління поліції Херсонщини завершили досудове розслідування незаконної діяльності організованого наркоугруповання
Опубліковано 24 січня 2022 року о 15:29

Як повідомлялося раніше, у другій половині липня минулого року на Херсонщині поліцейські викрили в незаконній діяльності злочинну групу, яка організувала нарколабораторію з виготовлення амфетаміну. В подальшому зловмисники реалізовували наркотичну речовину, як на території м. Херсона, так і області. Наразі досудове розслідування завершене та обвинувальний акт відносно учасників наркоугруповання направлений на розгляд суду.

Як розповів начальник відділу слідчого управління поліції Херсонщини Андрій Кобець, в ході досудового розслідування поліцейські встановили, що затримана група була стійким об’єднанням, яке мало чітку ієрархічну структуру. Функції кожного учасника групи були чітко розподілені відповідно до розробленого організатором узгодженого плану спільних злочинних дій. Свою злочинну діяльність група розпочала на початку березня 2021 року.

Оперативники обласного управління стратегічних розслідувань разом із слідчими поліції Херсонщини з’ясували, що після отримання через поштове відділення оптових партій наркосировини організатор відвозив її за місцем проживання 46-річного учасника угруповання, де останній зі своїм 42-річним спільником за допомогою спеціального обладнання виготовляли амфетамін. Після чого молодший за віком зловмисник реалізовував готову наркопродукцію.

В ході досудового розслідування поліцейські зібрали достатню доказову базу для обвинувачення підозрюваних в скоєнні низки тяжких та особливо тяжких злочинів. Зокрема, їм інкримінуються: утримання місця для незаконного виготовлення психотропних речовин, вчинене з корисливих мотивів, організованою групою (ч. 3 ст. 28, ч. 2 ст. 317 Кримінального кодексу України), незаконне зберігання обладнання, призначеного для виготовлення психотропних речовин, з метою виготовлення психотропних речовин, вчинені організованою групою та особою, яка раніше вчинила злочин, передбачений ст. 317 ККУ (ч. 3 ст. 313 ККУ), незаконне виготовлення, придбання, перевезення, зберігання з метою збуту, а також незаконний збут психотропних речовин, у великих розмірах, вчинені організованою групою, повторно та особою, яка раніше вчинила кримінальне правопорушення, передбачене ст. 317 ККУ (ч. 3 ст. 307 ККУ) та незаконне придбання, зберігання та перевезення прекурсорів з метою їх використання для виготовлення психотропної речовини, вчинені повторно, організованою групою (ч. 3 ст. 311 ККУ).

Днями слідчі досудове розслідування завершили. Обвинувальний акт був погоджений з обласною прокуратурою та направлений на розгляд суду. Обвинуваченим може загрожувати 12 років ув’язнення.

Відділ комунікації поліції Херсонської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux