Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Правоохоронці Херсонщини вилучили понад 15 кілограмів марихуани
Опубліковано 30 жовтня 2020 року о 19:00

 

Внутрішня безпека НПУ викрила осіб, які налагодили безперервне вирощування культивованих конопель для подальшої переробки та збуту. Під час санкціонованого обшуку в одного із фігурантів вилучено шишки марихуани, орієнтованою вартістю 1,5 мільйона гривень.

Оперативники Херсонського управління Департаменту внутрішньої безпеки Національної поліції України встановили інформацію про окремих мешканців Олешківського району Херсонщини, які вирощували коноплі для подальшої переробки та розповсюдження серед жителів регіону. 

До злочинної діяльності виявилися причетними 67-річний чоловік та його донька. Вони обладнали теплицю системою автоматичного опалення,  поливу та освітлення  у підвалі домоволодіння, ще одну теплицю зловмисники побудували на присадибній території. 

За викритим фактом незаконної діяльності слідчим відділом Олешківського відділення поліції ГУНП в Херсонській області, під процесуальним керівництвом обласної прокуратури, розпочато кримінальне провадження за ч. 2 ст. 310 (Посів або вирощування снотворного маку чи конопель) Кримінального кодексу України.

Під час санкціонованих обшуків у фігурантів працівники внутрішньої безпеки НПУ та слідчі поліції Херсонщини виявили та вилучили більше 15 кілограмів марихуани, спеціальне обладнання для вирощування рослин конопель і незареєстровану зброю. Приблизна вартість вилученого на «чорному» ринку становить  понад 1,5 мільйона гривень.
Наразі 67-річному наркоділку готується оголошення підозри відразу за двома статтями Кримінального кодексу України: ч. 3 ст. 307 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів), ч. 1 ст. 263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами). Його затримали у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України.

Тривають подальші слідчі дії. Чоловікові загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від дев'яти до дванадцяти років з конфіскацією майна.

Департамент внутрішньої безпеки 
Національної поліції України

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux