Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
На Херсонщині під час курортного сезону поліцейські врятували життя 28 громадян
Опубліковано 10 вересня 2021 року о 15:21

На Херсонщині добігає кінця курортний сезон, який другий рік поспіль діяв з певними карантинними обмеженнями. Упродовж трьох місяців публічну безпеку та правопорядок прибережних і зон відпочинку щодня забезпечували 220 поліцейських. Чимала кількість туристів та гостей фестивалів на узбережжях Азовського та Чорного морів потребувала залучення додаткових сил для охорони правопорядку. Тож цього року підрозділам обласної поліції допомагали військовослужбовці Нацгвардії, патрульні поліцейські, поліція охорони та поліцейські з інших регіонів держави.

- Під час курортного сезону ми доклали усіх зусиль, щоб відпочивальники та місцеві жителі почувалися у безпеці та в будь-якій ситуації змогли отримати якісну та кваліфіковану допомогу від поліції. Вважаю, нам це вдалося і уже зараз можу стверджувати, що ми впоралися з основним завданням – на належному рівні забезпечили безпеку туристів, миттєво реагували на всі повідомлення громадян, чим попередили та розкрили злочини і правопорушення, - зазначив начальник поліції Херсонщини Олександр Прокудін. - Враховуючи попередній досвід, в цьому сезоні ми зосередили увагу на превентивній роботі. Тож намагалися працювати на випередження і надання сервісних послуг, а не лише на реакцію і розкриття злочинів. Завдяки цьому ситуація у курортних зонах була стабільна та контрольована. Про це свідчать наші статистичні данні, згідно з якими зменшилася вулична злочинність та кількість кримінальних правопорушень, зокрема, крадіжок з автомобілів, порівняно з ситуацією минулого року. Це стало можливим завдяки збільшенню патрулів у місцях концентрації відпочивальників та нашим превентивним заходам.

Вже традиційно, на узбережжях Азовського та Чорного морів Херсонщини для безпеки відпочивальників цілодобового працювали чотири поліцейські станції, куди туристи і місцеві жителі регулярно зверталися по допомогу. Щодня там на службу заступали близько 200 правоохоронців.

Відколи поліцейські посилено охороняли публічну безпеку та порядок у курортних районах області, тут виявлено та припинено понад 1640 адміністративних правопорушень. Найбільше з них – це порушення правил карантину, порушення правил благоустрою та торгівля з рук у невстановленому місці.  

Як показав досвід минулих років, найдієвішим методом недопущення злочинів є ефективна та постійна профілактика. Тож така робота під час літнього оздоровчого сезону виявилася вельми ефективною. За час курортного сезону поліція відкрила 360 кримінальних проваджень, що майже на чверть менше показника минулого року. Правоохоронці активно працювали над профілактикою крадіжок майна громадян, тож завдяки проведеній роботі цього року зафіксовано менше крадіжок майна відпочивальників (195 порівняно з 258 минулого року).

У липні та серпні поліція забезпечила безпеку майже 50 тисяч учасників і гостей двох масштабних фестивалів: «Купальські зорі» у Голій Пристані та «Чорноморські ігри» у Скадовську.

Увага поліцейських також була спрямована безпеку учасників дорожнього руху. Правоохоронці виявили 267 нетверезих водіїв, найбільше – у Генічеському районі, внаслідок аварій травмувалися понад 100 громадян.

За безпекою відпочивальників на водоймах стежили працівники сектору поліцейської діяльності на воді, які патрулювали акваторії курортних районів на службових катерах. Саме вони неодноразово рятували дітей та дорослих, які порушували правила відпочинку на воді. Всього за час курортного сезону поліцейські врятували життя 13 дітям та 15 дорослим.

Відділ комунікації поліції Херсонської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux