Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Поліція Херсонщини провела профілактичне відпрацювання області задля безпеки громадян під час курортного сезону
Опубліковано 25 травня 2020 року о 17:50

Поліцейські Херсонщини готуються до забезпечення безпеки громадян у літній період, особливо в курортних районах області. За дорученням начальника обласного главку поліції Олександра Прокудіна поліцейські провели комплексне оперативно-профілактичне відпрацювання усіх районів області задля забезпечення публічного порядку та безпеки громадян, протидії злочинності, попередження і розкриття кримінальних правопорушень.

Заходи тривали три доби, вони проводилося силами працівників поліції, військовослужбовців НГУ та прикордонників. Всього було задіяно майже 300 чоловік, які несли службу у складі 25 піших та 15 автопатрулів. За безпекою на воді стежили працівники відділення поліції в порту «Херсон», які патрулювали акваторії курортних районів на службових катерах та протидіяли браконьєрству. Безпеку на дорогах забезпечували екіпажі патрульної поліції та групи реагування районних відділів та відділень поліції.

Спільні наряди патрулювали громадські місця, перевіряли дотримання правил карантину громадянами, що знаходяться на самоізоляції, протидіяли торгівлі у невстановлених місцях, перевіряли розважальні заклади з метою недопущення порушення ними правил карантину. Всього правоохоронці відпрацювали 60 місць масового відпочинку громадян.

Також проводили роз’яснювальні бесіди з власниками та адміністраторами пансіонатів, готелів, баз відпочинку щодо неухильного дотримання ними карантинних обмежень.

Всього за час заходів правоохоронці склали 230 адміністративних матеріалів: 18 водіїв порушили правила керування транспортними засобами, 19 – перевищили швидкість руху, 5 – керували транспортним засобом без документів, 7 водіїв були у нетверезому стані, 2 громадян порушили правила щодо карантину людей, 28 осіб курили у заборонених місцях, 4 - виготовляли самогону (у них вилучено 26 літрів самогону та 4 самогонні апарати), 37 осіб розпивали пиво у заборонених місцях, 14 – вчинили домашнє насильство, 28 – порушили правила адміннагляду, 23 громадяни порушили правила благоустрою, правоохоронці задокументували один факт надання інтимних послуг за винагороду.

Крім того, поліцейські блоку превенції провели рейди по закладам торгівлі і вкотре нагадали продавцям, що продавати неповнолітнім алкогольні напої та тютюнові вироби заборонено чинним законодавством України. Поліцейські відвідали родини, що опинилися у складних життєвих обставинах. Також провели інформаційну кампанію з протидії шахрайству та недопущення домашнього насильства. Правоохоронці роздали громадянам інформаційні листівки «Як не стати жертвою шахраїв» та «Домашнє насильство. План безпеки: як захиститись в умовах карантину».

Відділ комунікації поліції Херсонської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux