Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
З початку року на Херсонщині поліцейські розшукали та повернули додому 589 дітей
Опубліковано 22 вересня 2020 року о 12:34

Лише за вихідні дні на території Херсонської області ювенальні поліцейські розшукали 4-х неповнолітніх віком від 10 до 15 років. Всіх повернули батькам.

- Шановні громадяни! Якщо ваша дитина зникла – не зволікайте з пошуками, а  якомога швидше зателефонуйте в поліцію. Важливою є кожна хвилина! У майже 99% випадків ми знаходимо дітей у перші години після зникнення. Подавати заяву про зникнення дитини можуть не тільки батьки, а й будь-хто з рідних: бабуся, дідусь тощо, - повідомив начальник відділу ювенальної превенції поліції Херсонщини Віталій Сайфутдінов. – Загалом, з початку року ми знайшли та повернули батькам або опікунам 589 дітей, які з різних причин тікали з дому.

10-річного хлопчика, який після прогулянки не повернувся додому, розшукували всю ніч працівники ювенальної превенції, Херсонського відділу поліції та небайдужі громадяни. Батько звернувся в поліцію приблизно о 01:30 год. ночі. Він пояснив, що пізно повернувся з роботи, а сина вдома не було. Чоловік самостійно розшукував дитину, обдзвонив всіх друзів та знайомих, але ніхто не знав про хлопчика.

Поліцейські всю ніч шукали дитину, відпрацьовували район. Лише вранці, приблизно о 06:30, жителі однієї з багатоповерхівок розповіли поліцейським, що напередодні ввечері бачили у своєму дворі зниклого хлопчика і його прихистила у себе на ніч одна з родин. Поліцейські виявили дитину у квартирі цього будинку, з дитиною було все добре. Власники квартири розповіли, що ввечері побачили цього хлопчика на лавці, на якій він просидів кілька годин. Коли стемніло, люди поцікавилися, чому він не йде додому. Той розповів, що загубив ключі від квартири, телефону не має, а батьки повертаються пізно. Люди запросили хлопця до себе додому, адже на вулиці було холодно. Вони пообіцяли провести дитину до його місця проживання, але хлопець заснув і спав до ранку, поки його не виявили працівники поліції. Дитину повернули батькові.

14-річну дівчину з Корабельного району, яка ввечері не повернулася додому, працівники ювенальної превенції розшукали упродовж години. Її мати  розповіла, що донька пішла гуляти і за кілька годин не повернулася. Самостійні пошуки успіхом не увінчалися. Правоохоронці перевірили район і виявили дівчинку біля дороги. З неповнолітньою було все добре, вона пояснила, що саме поверталася додому. Ювенали відвели дівчину додому, де у присутності матері провели з нею профілактичну бесіду.

15-річну жительку одного з сіл Олешківського району працівники поліції розшукали упродовж доби. Дівчина була в компанії друзів і не попередила батьків, що затримається. Працівники поліції провели неповнолітню додому та передали батькам.

14-річний хлопець з Білозерського району не повернувся додому після прогулянки, тому батьки звернулися в поліцію. Правоохоронці відпрацювали населений пункт, поспілкувалися з друзями зниклого і з’ясували, де і з ким може знаходитися неповнолітній. Підлітка виявили в компанії його нових друзів, з ним було все добре. Хлопця відвели додому, де у присутності батьків провели профілактичну бесіду.

Відділ комунікації поліції Херсонської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux