Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
З початку року на Херсонщині поліцейські склали майже тисячу протоколів на батьків за неналежне виховання дітей
Опубліковано 17 листопада 2020 року о 12:24

Як повідомив начальник відділу ювенальної превенції поліції Херсонщини Віталій Сайфутдінов, працівники поліції постійно проводять заходи, спрямовані на забезпечення безпеки дітей, попередження скоєння ними та стосовно них правопорушень. В зоні особливої уваги – родини, що опинились у складних життєвих обставинах та надання їм необхідної допомоги.

Аби своєчасно виявити негативні явища в таких сім’ях, ювенальні поліцейські спільно зі службою у справах дітей регулярно відвідують родини, перевіряють побутові умови, психологічний та фізичний стан дітей, а також виконання батьками своїх обов'язків.

Так, за 10 місяців цього року інспектори ювенальної превенції перевірили майже 1400 неблагонадійних родин, склали 954 адміністративні протоколи за ст.184 «Невиконання батьками або особами, що їх замінюють, обов’язків щодо виховання дітей», 150 протоколів – за вчинення домашнього насильства, 18 дітей було вилучено з родин через вкрай неналежні умови проживання та виховання, 201 дитина набула статусу позбавленої батьківського піклування.

Лише за добу у Горностаївському районі та у передмісті Нової Каховки  ювенальні поліцейські виявили 2 факти неналежного виконання батьками обов’язків по догляду за дітьми.

У Горностаївському районі ювенальні поліцейські спільно зі службою у справах дітей відреагували на повідомлення лікарів, що місцева жителька не приводить на огляд та процедури свого 11-річного сина, який має вроджену хворобу і потребує лікування. Під час візиту до родини жінка знаходилася у стані сильного алкогольного сп’яніння, поводилася агресивно та неадекватно.  Її діти, 11-річний син та 9-річна донька, були голодні та налякані. Коли їх мати протверезіла, то пояснила, що нещодавно помер її чоловік і вона досі не може оговтатися від горя. Саме тому вживає спиртні напої. Сусіди розповіли, що у цій родині і раніше виникали скандали, збиралися сумнівні компанії. Але після смерті чоловіка жінка почала зловживати алкоголем і занедбала дітей.

Під час огляду будинку поліцейські не виявили продуктів харчування, скрізь був безлад та бруд. Зважаючи на стан матері та загрозу здоров’ю її сину та доньці, поліцейські вилучили дітей і помістили їх на обстеження в лікарню. У відношенні жінки складені адміністративні протоколи. Їй дали термін для виправлення ситуації та приведення будинку до ладу. Лише після виконання всіх умов вона зможе повернути дітей.

У передмісті Нової Каховки ювенальні поліцейські виявили 18-річну матір, яка не дбає про свою однорічну доньку. Дівчина на тривалий час залишає дитину на свою матір, у відношенні якої поліцейські раніше складали адміністративні протоколи за неналежне виконання батьківських обов’язків. Маленька дитина проживає у неналежних умовах. Щодо безладу в кімнатах, то бабуся пояснила, що це малеча розкидає всі речі.

У відношенні молодої матері поліцейські склали адміністративний протокол за ст.184 «Невиконання батьками або особами, що їх замінюють, обов'язків щодо виховання дітей» Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Відділ комунікації поліції Херсонської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux