Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Привласнив майже чотири мільйони гривень державних коштів: слідчі поліції Херсонщини повідомили зловмиснику про підозру
Опубліковано 13 серпня 2024 року о 15:52

Директор будівельної фірми виготовив на замовлення Херсонської обласної військової адміністрації 10 залізобетонних укриттів. Проведеною експертизою було встановлено, що конструкції загальною вартістю 3860000 гривень не відповідають встановленим стандартам. Слідчі обласного главку поліції за процесуального керівництва обласної прокуратури кваліфікували протиправні дії керівника будівельної організації як заволодіння чужим майном в особливо великих розмірах. Зловмиснику може загрожувати 12 років ув’язнення.

Як розповів заступник начальника поліції Херсонщини Микола Вербицький, у минулому році 66-річний житель Миколаєва, будучи директором приватного будівельного підприємства, уклав договір на виготовлення продукції із Департаментом із питань цивільного захисту та оборонної роботи Херсонської обласної державної адміністрації. Предметом договору на суму 3860000 гривень стала поставка 10 залізобетонних конструкцій для укриття цивільних осіб. Після виготовлення укриття були встановлені, зокрема, на території Білозерки, яка майже щодня обстрілюється військами рф.

За оперативною інформацією управління стратегічних розслідувань в Херсонській області було встановлено, що під час виконання договору директор будівельної організації вигадав злочинну схему збагачення. Вона полягала у занижені вартості виготовленої продукції, за яку підприємець отримав майже чотири мільйони гривень державних коштів, шляхом заниження якості використовуваного бетону. Слідчими обласного главку поліції за вказаною оперативною інформацією було розпочате досудове розслідування. Під час проведення комплексу необхідних слідчих і процесуальних дій та відповідних експертиз було з’ясовано, що поставлені залізобетонні укриття не відповідали встановленим діючим вимогам. Зокрема, конструкції були виготовлені з бетону значно нижчої міцності, ніж виробником було вказано у звітній документації.

Дії підприємця слідчі кваліфікували як вчинення злочину, передбаченого ч. 5 ст. 191 «Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем» Кримінального кодексу України. Нині за погодженням з обласною прокуратурою зловмиснику повідомлено про підозру в заволодінні чужим майном в особливо великих розмірах. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від семи до дванадцяти років із позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна. Наразі вирішується питання про обрання підозрюваному відповідного запобіжного заходу.

Відділ комунікації поліції Херсонської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux