Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Результати роботи поліції Херсонщини з протидії злочинам, пов’язаним із крадіжками телефонних кабелів та умисним пошкодженням ліній зв’язку
Опубліковано 26 грудня 2018 року о 14:00

Упродовж 2018 року поліцією Херсонської області зареєстровано понад 500 заяв і повідомлень про протиправні посягання на майно ПАТ «Укртелеком». Також мали місце непоодинокі випадки посягань на майно операторів мобільного зв’язку. У переважній більшості зловмисники посягають на кабельно-провідникову продукцію телекомунікаційних мереж.

Працівниками обласного главку поліції упродовж 2018 року направлено до суду з обвинувальними вироками кримінальні провадження за фактами вчинення понад 200 кримінальних правопорушень, пов’язаних із посяганнями на об’єкти і майно вказаних організацій.

Як приклад, у лютому цього року Херсонський міський суд засудив раніше судимого 49-річного уродженця Черкаської області, який вчинив ряд крадіжок телефонного кабелю на території м. Херсона. Чоловіку інкриміновано участь у вчиненні крадіжок та умисному пошкодженні ліній зв’язку. Йому визначено покарання у вигляді 2 років позбавлення волі, а також стягнення на користь держави майже 10000 гривень і на користь телефонної компанії 9870 гривень. До винесення вироку чоловік утримувався під вартою.

Також, у вересні цього року Новокаховський міський суд засудив раніше судимого 38-річного мешканця смт.Дніпряни, який вчинив ряд крадіжок телефонного кабелю на території Нової Каховки. Чоловіку призначено покарання у вигляді 3 років 6 місяців позбавлення волі, а також стягнення на користь держави майже 5,5 тисяч гривень. До винесення вироку чоловік утримувався під вартою.

Як свідчить практика, у більшості випадків такі злочини скоюють особи, які раніше притягалися до кримінальної відповідальності за аналогічні злочини. В разі розкриття злочину та затримання таких зловмисників слідчими в обов’язковому порядку виносяться клопотання про обрання запобіжного заходу, пов’язаного із тимчасовим триманням під вартою.

Так, працівники Чаплинського відділення поліції затримали 48-річного місцевого мешканця, який влітку цього року вчинив ряд крадіжок кабельно-провідникової продукції телекомунікаційних мереж. Чоловіку обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою та кримінальні провадження направлені до суду. Триває судовий розгляд за обвинуваченням вказаної особи та незабаром очікується винесення судом вироку.

Відділ комунікації поліції Херсонської області за матеріалами СУ ГУНП


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux