Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
російські війська масовано атакували Херсонщину: цілили в евакуаційні групи, пошкодили навчальні заклади, понад 30 приватних будинків, багатоповерхівки, двоє загиблих та 17 поранених
Опубліковано 09 червня 2023 року о 12:23

росіяни продовжують масовано обстрілювати правобережжя Херсонщини з артилерії, реактивних систем залпового вогню, мінометів, авіації та БПЛА. Ворог свідомо цілить по об’єктам цивільної інфраструктури, щоб завдати якомога більшої шкоди населенню. Після потужних вибухів в обласному центрі пошкоджені багатоповерхівки у мікрорайоні Шуменський та центрі міста, снарядами понівечені гімназія та коледж, адміністративне приміщення на території порту.

Під час евакуації людей із затоплених будинків російські військові відкрили артилерійський вогонь по евакуаційній групі у районі Корабельної площі. Внаслідок чого одна людина загинула, поранено поліцейського, двох працівників ДСНС, 6 цивільних, також пошкоджено службовий автомобіль поліції. Під час артилерійського обстрілу селища Дніпровське Білозерської громади травмовані 5 місцевих жителів, які перебували біля магазину.

По населеним пунктам Бериславського та Каховського районів окупанти завдали удари з артилерії, авіації та скидали боєприпаси з дронів. У Бериславі керована бомба влучила у приватний будинок, під його завалами загинула 55-річна жінки, поранено її чоловіка та перехожого. У місті зафіксовано пошкодження 20 приватних будинків. У с.Зміївка через обстріли російською армією пошкоджено 10 житлових будинків, будинок культури та складські приміщення. Керованими бомбами ворог атакував с.Веселе та смт Козацьке Каховського району, там внаслідок вибуху поранено 66-річного чоловіка.

В поліцію із заявою звернулася жителька с.Борозенське Бериславського району, що у період окупації населеного пункту російські військові заволоділи транспортом, який належить сільській раді: трактором, екскаватором навантажувачем, причіпом та причіпом цистерною.

За минулу добу поліція відреагувала на 808 заяв і повідомлень громадян про кримінальні правопорушення та інші події. Відкрито 27 кримінальних проваджень за ст.438 «Порушення законів і звичаїв війни» Кримінального кодексу України.

Відділ комунікації поліції Херсонської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux