Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Розслідування резонансного вбивства на новорічну ніч у м. Каховка перебуває на завершальній стадії. Слідчими проведено понад 40 судових експертиз
Опубліковано 25 травня 2020 року о 13:12

Нагадаємо, вранці 1 січня в м. Каховка сталася резонансна подія. Під час конфлікту, який виник на ґрунті особистих неприязних відносин, 30-річний чоловік на території домоволодіння рідних своєї співмешканки із мисливського карабіну здійснив кілька пострілів в колишнього чоловіка жінки. Від отриманих вогнепальних поранень 27-річний потерпілий через два дні помер в реанімаційному відділенні центральної районної лікарні. За даним фактом були розпочаті 3 кримінальні провадження, одне із них – слідчими Державного бюро розслідувань відносно працівника районного відділу поліції. Після смерті потерпілого «стрілку» поліція повідомила підозру в скоєнні умисного вбивства. За поданням слідчого та процесуального керівника з прокуратури, 21 травня Херсонський міський суд подовжив підозрюваному міру запобіжного заходу в вигляді тримання під вартою до 2 липня. Однак, суддя не врахував клопотання слідства в повній мірі та ухвалив можливість внесення застави. Наразі обласною прокуратурою в апеляційний суд направлене подання про скасування цього рішення.

Справа набула суспільного резонансу, адже з’ясувалося, що на час скоєння злочину в компанії з підозрюваним відпочивав працівник місцевого відділу поліції. В зв’язку з цим, а також з метою всебічного та неупередженого проведення досудового розслідування, встановлення всіх обставин події було доручено працівникам слідчого управління під процесуальним наглядом обласної прокуратури. Також розслідування перебуває на особистому контролі керівника обласної поліції Олександра Прокудіна.

Як розповів заступник начальника слідчого управління обласного главку поліції Віталій Марчук, в ході досудового розслідування були проведені кілька повторних оглядів місця події, вивчені записи камер відеоспостереження, допитані десятки громадян, проведено 41 судову експертизу. Зокрема, отримані висновки кількох судово-медичних, медико-криміналістичних та судово-балістичних експертиз, проведена судово-психіатрична експертиза підозрюваного.

За результатами досліджень наразі відомо, що смерть потерпілого настала від множинних вогнепальних кульових поранень, отриманих від пострілів з одного виду зброї – мисливського карабіну підозрюваного. При дослідженні одягу загиблого встановлено, що слідів, які б свідчили про застосування до нього пістолету для відстрілу патронів травматичної дії, не виявлено. Також усі учасники, які тієї трагічної ночі знаходилися в компанії з підозрюваним, пройшли психофізіологічне інтерв’ю із використанням поліграфу.

Також 12 березня до Каховського міськрайонного суду за фактом приховування слідів злочину був направлений обвинувальний акт відносно брата співмешканки підозрюваного. Правову оцінку діям працівника поліції, який того часу перебував в домоволодінні, де стався злочин, надають слідчі Державного бюро розслідувань.

Досудове розслідування за скоєння умисного вбивства ще триває. 21 травня Херсонським міським судом подовжено підозрюваному міру запобіжного заходу в вигляді тримання під вартою. Слідчі та прокурори клопотали знов про безальтернативний арешт, але суддя визнав можливим цього разу призначити можливість внесення застави у сумі 504480 грн. Наразі прокуратурою це рішення оскаржується в апеляційному суді. Планується відкриття сторонам справи матеріалів провадження та надання їм доступу до їх ознайомлення. Підозрюваному може загрожувати 15 років ув’язнення.

Відділ комунікації поліції Херсонської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux