Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Розвиток співпраці поліції та населення – запорука безпечного життя у громаді
Опубліковано 28 листопада 2019 року о 14:54

Як зробити життя у містах і селах Херсонщини більш безпечним, комфортним та як це реалізувати? Відповіді на ці запитання шукали учасники семінару «Досвід організації безпечного середовища в малих та середніх громадах України», що вже відбувся у Чаплинці, Новій Каховці та Херсоні. Учасники семінару об’єдналися навколо вирішення головного питання – створення безпечного середовища на території кожної громади та ефективного вирішення безпекових питань і благоустрою населених пунктів.

Учасниками обговорення були дільничні офіцери поліції, голови сільських рад та об’єднаних територіальних громад, представники громадських формувань з охорони громадського порядку та державного кордону, яких в області налічується 62, а також представники благодійної та громадської організацій.   

Голови сільрад та ОТГ поділилися з усіма присутніми успішним досвідом організації безпечного середовища у своїх об’єднаних територіальних громадах, поліцейські розповіли про напрацьовані шляхи ефективної взаємодії з населенням. А представники благодійної та громадської організацій розповіли про реалізацію спільного проекту «Шерифи для нових громад» та навели приклади успішних моделей організації безпечного середовища у малих громадах, зокрема, роботу сільських «шерифів».

Кожен з присутніх запропонував свої безпекові ініціативи для кожної окремої громади, враховуючи потреби її жителів: спільні патрулювання для попередження дрібних правопорушень, проведення роз’яснювальної роботи серед жителів, проведення зустрічей з колективами організацій та підприємств та ін.

- Дуже важливо, коли жителі повідомляють працівникам поліції про проблеми у сфері безпеки у населеному пункті, після чого ми разом шукаємо шляхи вирішення цих питань, вивчаємо причини скоєння злочинів у кожному окремому населеному пункті, щоб у подальшому не допустити їх вчинення. Ми орієнтуємося на проблеми громади, але і кожен житель має розуміти свою важливу роль у розвитку безпечного середовища, - повідомив заступник начальника відділу дільничних офіцерів поліції Управління превентивної діяльності ГУНП Андрій Хурса.

Відділ комунікації поліції Херсонської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux