Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Слідчі Нацполіції завершили розслідування діяльності ОЗГ, яка нанесла збитків на 16 мільйонів гривень
Опубліковано 05 жовтня 2018 року о 11:45

Злочинне угрупування здійснювало розбійні напади на ювелірні магазини. Затримані діяли на території багатьох регіонів держави упродовж шести років. Слідчі зібрали доказову базу щодо вчинення ОЗГ одинадцяти тяжких та особливо тяжких злочинів.  

Головним слідчим управлінням Нацполіції під процесуальним керівництвом Генеральної прокуратури України завершено досудове розслідування у кримінальному провадженні по цій справі. 

Правоохоронці затримали підозрюваних під час скоєння чергового злочину у місті Нова Каховка Херсонської області. Спільну операцію по затриманню ОЗГ провели оперативники Департаменту карного розшуку Нацполіції, поліцейські Івано-Франківської, Херсонської, Львівської та Запорізької областей у лютому цього року. 

У ході слідства поліцейські встановили, що злочинне угрупування складалось з 4 чоловіків 33-37 років – мешканців Львівської області. Усі вони раніше вже притягувались до відповідальності за скоєння аналогічних злочинів. 

Зазвичай зловмисники здійснювали крадіжки з ювелірних магазинів. Підозрювані ретельно готувались до кожного епізоду. Слідчі встановили, що, аби потрапити всередину торгівельних закладів, правопорушники вночі сокирами та ломами пошкоджували вхідні двері приміщень. Після – за допомогою автомобіля та металевого тросу викрадали сейфи з ювелірними виробами: під’їжджаючи до самих дверей будівлі, підозрювані чіпляли один кінець металевого тросу до автівки, а другий – до сейфа, зривали з кріплень, заносили в багажник та тікали з місця події.  

Вартість вмісту одного такого сейфу могла сягати від 1 до 6 мільйонів гривень. Загальна сума збитків від злочинної діяльності групи – майже 16 мільйонів гривень. 
 
Відтак підозрюваним інкримінується вчинення 11 злочинів передбачених ч. 3 ст.28 (Вчинення злочину групою осіб, групою осіб за попередньою змовою, організованою групою або злочинною організацією), ч. 4 та 5 ст. 185 (Крадіжка) та ч. 4 ст.187 (Розбій) Кримінального кодексу України.  Санкція статей передбачає покарання у вигляді позбавлення волі строком від 8 до 15 років.  

Також перевіряється причетність затриманих до скоєння низки інших кримінальних правопорушень.

Після завершення ознайомлення з матеріалами кримінального провадження, обвинувальний акт щодо вказаних осіб буде скеровано до суду.

Департамент комунікації 
Національної поліції України
за матеріалами ГСУ

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux