Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Слідчі поліції Херсонщини завершили досудове розслідування справи відносно державного зрадника
Опубліковано 20 лютого 2023 року о 13:30

Зловмисник надавав російським окупантам інформацію про односельців, які є військовослужбовцями Збройних сил України, учасниками місцевої територіальної оборони. Обвинувальний акт відносно підозрюваного скерований на розгляд суду. 

В ході проведення слідчих дій слідчі відділу розслідування злочинів, учинених в умовах збройного конфлікту, слідчого управління ГУНП в Херсонській області зібрали достатньо доказів для обвинувачення 44-річного мешканця села Білозерської територіальної громади в причетності до державної зради.

Як розповів заступник начальника поліції Херсонщини Микола Вербицький, в ході проведення стабілізаційних заходів на деокупованій території Херсонської області поліцейські встановили, що під час окупації російськими військами одного з населених пунктів Білозерської територіальної громади 44-річний місцевий житель перейшов на бік збройних сил рф та усіляко сприяв окупантам.

Наприкінці листопада минулого року зловмиснику було повідомлено про підозру в скоєнні злочину, передбаченого ч.2 ст.111 Кримінального кодексу України «Державна зрада». Тоді суд обрав йому запобіжний захід – тримання під вартою. В ході проведення досудового розслідування робоча група з числа працівників слідчого управління та представників обласної прокуратури зібрали достатньо доказів того, що чоловік з ідейних, а також із корисливих мотивів (за грошову винагороду та продукти харчування), надавав військовослужбовцям армії рф інформацію про односельців, які є військовослужбовцями Збройних сил України, учасниками антитерористичної операції, мають патріотичну позицію, є членами місцевої територіальної оборони. Зокрема, зловмисник особисто приводив військових рф до їх помешкань. В результаті над цими людьми окупанти фізично знущалися та залякували.

Досудове розслідування завершене. Обвинувальний акт відносно підозрюваного скерований на розгляд суду. За державну зраду обвинуваченому загрожує позбавлення волі на строк 15 років або довічне ув’язнення з конфіскацію майна.

Відділ комунікації поліції Херсонської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux