Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Сприяв у привласненні майже 350 тисяч гривень бюджетних коштів: слідчі поліції Херсонщини повідомили зловмиснику про підозру
Опубліковано 27 вересня 2024 року о 14:45

Зловмисником виявився 66-річний житель Херсона. Будучи інженером із технічного нагляду, фігурант у 2020 році контролював будівництво двох медзакладів у Генічеському районі. Як встановили правоохоронці, в результаті такого «контролю» підрядником була привласнена значна сума державних коштів. Нині фігуранту слідчі поліції повідомили про підозру.

Як розповів начальник відділу слідчого управління поліції Херсонщини Олег Мальчевський, під час досудового розслідування правоохоронці встановили, що у травні 2020 року 66-річний херсонець уклав із Департаментом будівництва та розвитку інфраструктури Херсонської ОДА договір про здійснення технічного нагляду за будівництвом об’єктів медичної галузі. А саме – двох амбулаторій загальної практики сімейної медицини, які підрядник зобов’язувався побудувати в Чонгарі та Щасливцевому Генічеського району.

Чоловік мав забезпечувати контроль якості та об’ємів робіт на об’єктах, здійснювати технічний нагляд за будівництвом відповідно до вимог затвердженої проектної документації та щомісячно складати відповідні акти щодо результатів контролю. Але під час проведення слідчо-розшукових заходів правоохоронці дізналися, що інженер вступив у змову із керівником будівельної кампаніїї та пообіцяв йому посприяти у привласненні частини виділених на будівництво коштів. Впродовж п’яти місяців чоловік підписував акти, в яких підрядник вказував завищені розрахунки виконаних робіт. Також аналогічні відомості інженер зазначав й у своїх облікових звітах для обладміністрації. Таким чином керівником будівельної фірми було привласнено понад 90 тисяч гривень під час будівництва амбулаторії в Щасливцевому та майже 250 тисяч гривень на чонгарському медзакладі.

Наразі за погодженням обласної прокуратури слідчі обласного главку поліції повідомили інженеру про підозру в пособництві у заволодінні чужим майном, яке вчинене повторно та за попередньою змовою групою осіб (ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 191 Кримінального кодексу України), та у видачі завідомо неправдивих офіційних документів (ч. 1 ст. 366 ККУ). Підозрюваному загрожує позбавлення волі на строк від трьох до восьми років. Також зазначимо, що фігурант раніше вже притягувався до кримінальної відповідальності за вчинення аналогічних злочинів.

Відділ комунікації поліції Херсонської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux