Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Створення безпечного освітнього середовища: з початку року на Херсонщині ювенальні поліцейські склали 20 протоколів по булінгу
Опубліковано 16 листопада 2020 року о 14:46

На минулому тижні працівники ювенальної превенції поліції Херсонщини виявили два факти булінгу в навчальних закладах Бериславського району та у Херсоні.

До поліції звернулись батьки учня 6-го класу однієї із загальноосвітніх шкіл Бериславського району. Вони повідомили про цькування їх сина однокласником. Потерпілий хлопчик повернувся додому зі школи у пригніченому стані та жалівся на біль у руці. Батьки побачили, що у дитини опух палець. Хлопчик пояснив, що однокласник ображав та штовхав його, в результаті чого хлопець впав і вдарився рукою. У ситуації розбирався працівник ювенальної превенції Бериславського відділу поліції.

Правоохоронець поспілкувався з потерпілою стороною, однокласниками хлопчика, кривдником та його батьками. Всі діти жалілися на поведінку кривдника, який насміхається над однолітками, штовхає всіх, забирає речі та висловлюється нецензурною лайкою. Втім, у матері цього хлопчика своя позиція. Вона вважає, що це інші діти ображають її сина, тому він агресивний. Вчителі, соціальний педагог та психолог підтвердили, що неодноразово проводили виховну роботу з хлопчиком, але він не виправляє свою поведінку. Працівник ювенальної превенції склав у відношенні матері малолітнього кривдника адміністративний протокол за ст.173-4 «Булінг (цькування) учасника освітнього процесу» Кодексу України про адміністративні правопорушення. Жінці порадили звернутися до дитячого психолога для корекції поведінки сина.

Жертвою булінгу став і учень 5-го класу однієї з херсонських шкіл. В поліцію звернулося керівництво навчального закладу із повідомленням, що 11-річний учень ображає однокласників. Хлопчик плюється у дітей, висловлюється нецензурними словами, штовхає, забирає речі і не повертає. Бесіди з кривдником та його батьками ні до чого не призвели. Для вирішення цієї ситуації у школі зібралася комісія за участю працівника ювенальної превенції, вчителів, соціального педагога, психолога та батьків дітей. Факт булінгу підтвердився. У відношенні матері хлопчика поліцейські склали  адміністративний протокол за ст.173-4 «Булінг (цькування) учасника освітнього процесу» КУпАП. Жінка погодилася водити сина до психолога для корекції поведінки сина. Ювенальні поліцейські, у свою чергу, теж проводитимуть з хлопцем виховну роботу.

Відділ комунікації поліції Херсонської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux