Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Тактико-спеціальні навчання засвідчили готовність правоохоронців Херсонщини забезпечити правопорядок під час місцевих виборів
Опубліковано 08 жовтня 2020 року о 13:09

У Херсоні відбулися спільні тактико-спеціальні навчання підрозділів національної поліції, пожежно-рятувальних частин, нацгвардії та курсантів Херсонського факультету ОДУВС, які будуть задіяні на охорону публічного порядку та безпеки громадян під час місцевих виборів. Навчання були наближені до реальних подій і проведені з метою перевірки готовності силовиків реагувати на позаштатні ситуації, а також відпрацювати взаємодію між підрозділами системи МВС при забезпеченні публічного порядку та безпеки громадян у день волевиявлення.

Навчання відбулися на базі Херсонського факультету ОДУВС. У них взяли участь майже 200 представників силових структур та 12 одиниць техніки. При проведенні відпрацювання ситуативних завдань правоохоронці моделювали конкретні практичні нештатні ситуації, зокрема, масові заворушення, які можуть виникнути у день голосування, щоб напрацювати чіткий алгоритм дій для правильного та вчасного реагування.

Для цього були сформовані слідчо-оперативні, групи документування, вибухотехнічна, блокування, пожежогасіння, група затримання у складі бійців спецпідрозділів, а також поліція діалогу. Зокрема, вони відпрацювали випадки замінування всіх виборчих дільниць, вкидання у скриньки для голосування великої кількості виборчих бюлетенів, задимлення ДВК, групових порушень правопорядку, блокування транспортного засобу з виборчою документацією, захоплення заручника, відсутності голови ДВК, порушення правил карантину та виявлення вибухонебезпечного предмету. Особливу увагу правоохоронці приділили превентивним заходам, а також локалізації масових заворушень.

Керівник поліції Херсонщини Олександр Прокудін зазначив, що поліція та інші підрозділи повністю готові до виконання завдань в умовах виборчого процесу.

- Сьогодні представники усіх відомств діяли чітко та злагоджено, продемонстрували  ефективну взаємодію та обмінялися практичним досвідом. Ми вдосконалили професійні навички у різних ситуаціях. Переконаний, що завдяки набутому керівниками досвіду та нашим превентивним заходам, ми забезпечимо на належному рівні публічну безпеку і порядок під час проведення місцевих виборів, - зазначив Олександр Прокудін.

Відділ комунікації поліції Херсонської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux