Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Тяжкопоранений поліцейський із Херсонщини Сергій Смирнов отримав орден “За мужність” III ступеня від Президента України
Опубліковано 07 липня 2023 року о 14:32

Після російської окупації Херсонська область є однією з найбільш замінованих. Коли наші воїни звільняли населені пункти правобережжя, першими туди заходили сапери та групи поліцейських-вибухотехніків. Серед них був і інспектор відділу вибухотехнічної служби ГУНП в Херсонській області Сергій Смирнов. Він згадує, що обсяг робіт був і залишається величезний, адже росіяни замінували комунікації та критичну інфраструктуру, сільгоспугіддя, лісові масиви, узбережжя, мости і дороги.

Сергій має чималий досвід знешкодження вибухових пристроїв, вчився на сапера-розмінувальника, до поліції служив у Нацгвардії. За словами інспектора, під час мінування будівель російські злочинці закладали такі вибухові пристрої, які неможливо розмінувати. Трагедія сталася у листопаді 2022 року одразу після звільнення Херсона. Під час обстеження та розмінування адміністративної будівлі група працівників правоохоронних органів підірвалася на російській вибухівці. Там росіяни влаштували смертоносну пастку, наклали так звану "міну-сюрприз" та саморобний вибуховий пристрій одне на одну. Сергій Смирнов постраждав найтяжче. Він йшов першим і прийняв на себе основний удар, через вибух втратив ногу до коліна.

Лікарі боролися за життя поліцейського, після чого на нього чекало протезування, довгий та непростий курс відновлення. Завдяки фонду «Protez Foundation» Сергія запросили до США, де американські спеціалісти безкоштовно провели операцію, зробили протезування та провели курс реабілітації.

З часу трагедії минуло 8 місяців. Це був непростий шлях до відновлення, але Сергій гідно витримав усі випробування, наново навчився ходити, бігати, поновив заняття боксом. Він не зламався, а став ще сильнішим у прагненні жити та працювати задля Перемоги над ворогом.

Нещодавно поліцейського запросили до Києва, де за особисту мужність, виявлену у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, самовіддане виконання військового обов’язку Президент України вручив Сергію Смирнову державну нагороду - орден «За мужність» ІІІ ступеня.

Вітаємо колегу з нагородою та пишаємося стояти з ним в одному строю!

Відділ комунікації поліції Херсонської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux