Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
У Херсоні поліцейська-кінолог отримала поранення, коли надавала допомогу постраждалим внаслідок ворожого обстрілу супермаркета
Опубліковано 04 травня 2023 року о 16:12

Минулої доби Херсон зазнав чи не найбільшої атаки з боку російських військ. Під ворожі удари з «Градів» та артилерії потрапили об’єкти життєдіяльності міста, де на той час перебувало чимало людей. У супермаркеті в Дніпровському районі загинули люди, а поранені чекали на допомогу. Саме в той час Бериславським шосе рухалися працівники вибухотехнічної групи, які поверталися із завдання по перевірці на наявність вибухонебезпечних предметів на одному з об’єктів, де під час окупації дислокувалися російські військові. У складі групи була інспектор-кінолог кінологічного центру ГУНП в Київській області Олена Петролай, яка прибула до Херсона наприкінці квітня у складі зведеного загону поліцейських.


Сержант поліції пригадує, що разом із колегами одразу кинулась на допомогу людям. Після влучання ворожого снаряду всередині магазину залишалося чимало людей, вхід був заблокований уламками металоконструкцій, у торгівельному залі були поранені та загиблі. Інспектор-кінолог разом із колегами почала розбирати завали, щоб допомогти вибратися людям, надавала їм домедичну допомогу, зупиняла кровотечі. Травми у людей були просто жахливі, це рвані рани, проникаючі поранення та відірвані кінцівки. Через важкість стану постраждалих їх не могли одразу вивести на вулицю, а за кілька хвилин у магазин стався другий приліт із РСЗВ. За словами Олени, через сильну напругу вона навіть не відчула, що її поранило осколками. Вибуховою хвилею її відкинуло на землю і лише потім вона побачила, що руки і ноги в крові. 

Поліцейську доправили у медзаклад, нині вона проходить лікування у Миколаєві. Щойно одужає, Олена хоче повернутися в Херсон, разом зі службовим вівчаркою Паном буде допомагати вибухотехнікам у розмінуванні, у звільненні окупованого лівобережжя, особливо Арабатської Стрілки Генічеського району, звідки родом поліцейська і де до початку повномасштабного вторгнення росії вона несла службу на блокпосту Чонгар. Інспектор-кінолог робитиме все від неї можливе, щоб пришвидшити нашу перемогу.

Відділ комунікації поліції Херсонської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux