Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Умисно розстріляв мирного жителя окупованих Олешок: слідчі поліції Херсонщини повідомили військовому рф про підозру
Опубліковано 20 вересня 2024 року о 16:07

Поліцейським Херсонщини стало відомо, що на початку поточного року в окупованих Олешках сталося вбивство місцевого жителя. 68-річного чоловіка цинічно розстріляв представник військового формування рф. Правоохоронці ідентифікували злочинця. Нині 27-річному фігуранту заочно повідомлено про підозру. Йому загрожує довічне перебування за гратами.

Як розповів начальник відділу розслідування злочинів, учинених в умовах збройного конфлікту, слідчого управління поліції Херсонщини Ігор Дем’янюк, під час моніторингу мережі Інтернет в одному з Telegram-каналів правоохоронці виявили інформацію про вбивство жителя тимчасово окупованих Олешок. Працівники управління карного розшуку обласного главку поліції спільно із представниками обласного управління СБУ провели низку оперативно-розшукових заходів, під час яких встановили обставини трагічної події. Наразі відомо, що 10 січня 2024 року троє представників військових формувань рф після 15-ї години йшли вулицею окупованого міста. Один із загарбників здійснив кілька хаотичних пострілів із автоматичної зброї. На звуки пострілів на вулицю вийшов 68-річний місцевий житель. З невідомих причин нетверезий представник рф, який до цього стріляв, спрямував свою зброю в напрямку цивільного та знов здійснив не менше шести пострілів. В результаті потерпілий отримав смертельні поранення. Після цього представники армії країни-агресора пішли з місця вчинення злочину.

Вжитими слідчо-розшуковими заходами оперативникам вдалося ідентифікувати російського злочинця, який вбив мирного цивільного чоловіка. Зловмисником виявився 27-річний житель Ростова-на-Дону, який є військовослужбовцем загону «Херсон» приватної військової компанії «редут». За процесуального керівництва обласної прокуратури слідчі кваліфікували злочинні дії фігуранта за ч. 2 ст. 438 Кримінального кодексу України. Тобто – порушення законів та звичаїв війни, поєднані з умисним вбивством. Наразі російському зловмиснику заочно повідомлено про підозру. За вчинений злочин йому загрожує перебування за гратами терміном від 10 до 15 років або довічне ув’язнення.

Відділ комунікації поліції Херсонської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux